Astalan kennelin tämän vuotinen kennelmatkat suuntautui Englantiin, Lontoo-Peterborough-Lontoo. Maanantaina  21.7 lensimme Lontooseen ja sieltä junalla Peterboroughiin jossa matkamme päätapahtuma "Festival of Hunting" oli 22.7.

final-logo.jpg
Kuvaa likkaamalla pääset tapahtuman sivuille

Olihan se mielenkiintoinen ja ennen näkemätön kokemus päästä seuraamaan paikanpäälle kuinka englannissa esitetään koirat metsästystapahtumassa. Myös tapahtuman järjestäjä huomioi että me olimme paikalla kuuluttaen että heillä on vieraita Suomesta saakka. 

Näyttelyn kulku meni jotenkin niin että kasvattaja esitteli 2 kasvattiaan kehässä yhtäaikaa. Koirat juoksivat vapaana ja myös seisoivaat vapaana. Kun kaikki luokan koirat oli esitelty ja ne tulivat sitten yhdessä kehään olivat ne hihnassa.
Ensin oli urokset jotka ei vielä olleet ajueessa, elikkä vastasi meidän nuorten luokaa. Sitten urokset jotka olivat ajueessa ja niitäkin taisi olla pari luokkaa sekä nuoria että vähän vanhempia. Sitten jalostus urokset, elikkä joilla oli jo jälkeläisiä. Näitten luokkien urokset kisasivat paras uros kehässä. Seuraavaksi esiteltiin nartut samaallatavalla kuin urokset.

Sitten kasvattajat esittelivät 2 mahdollisimman samanlaista yksilöä ja sitten 4 yksilöä joista aina 2 oli lähes samanlaista. Nämä luokat olivat erittäin arvostettuja. 
Lopuksi tuomari valitsi näyttelyn parhaan beaglen.

lontoo1.jpg
Dummer-beaglet kehässä

Tapahtumassa oli useita eri metsätyskoirarotuja edustettuna ja kaikki koirat esitettiin vapaana. Lisäksi siellä oli ratsastusnäytöksiä tai jotain esteratsastuskilpailuja. Kaunista katsottavaa! Kaikennäköistä tavaran kauppiasta laitasta laitaan ja hienosti pukeutuneita ihmisiä!

22.7. illalla näyttelyn jäkeen tulimme junalla Lontooseen jossa vietimme muutaman päivän tutustuen Lontooseen ja  sen  nähtävyyksiin, ravintoloihin, julkiseen liikenteeseen ja kauppoihin.

lontoo2.jpg
Big Ben joka on remontissa

lontoo3.jpg
London eys, Suurtakin suurempi maailmanpyörä

lontoo5.jpg
Ja vettä satoi joka päivä

lontoo4.jpg
Että tämmöinen rakennus!

Ja paljon muuta tuli nähtyä! Muunmuassa perjantaina illalla oli kadut täynnä ihmisiä ja valtava meteli ja torvien soitto ja savupommien pauke. Ensin luulimme että on joku meilenosoitus mutta sitten selvisi että nehän juhlii Algerian voitettua Afrigan mestaruuden! 

Mukava reissu erinomaisessa seurassa!