DSC_0729%20%281%29.jpg

19.10.2019 kisattiin P-K.n Kennelmiesten mestaruudesta ajokokeissa seuran majalla. Osallistuin kokeeseen Pipsan kanssa. En nyt tiedä tuliko meille koko seuran mestaruus, mutta ainakin Beagle mestaruus hyvällä ykkös tuloksella! Pipsa todella lennätti jänistä ja jopa tieosuudet hoitui mallikkaasti.
Eka erä ajoa120min ja ajotaito 10! Toinenkin erä oli yhtenäistä ajoa sinne saakka kunnes eräs hirvimies ajoi tien kahteen suuntaan ja sitten vielä joku nainen meni tien päähän! Tie oli umpitie ja sen alussa oli ajokoe kyltti, joten ihmetellä pitää kun ne sinne ajoivat! Jänishän oli jo useampaan kertaan juossut tuota tietä ja oli tullut sitä ekaa autoa vastaan nytkin. Hirvimies oli sentään pahoillaan kun ajoi häritsemään. Oli luullut että koe on jo loppu, mutta se nainen ei varmaankaan edes älynnyt  tehneensä mitään tyhmää. Kun pysäytin auton ja kerroin että meillä on koe, niin hän kertoi ajavansa tien päähän. Se siitä! Onneksemme minutteja oli kertynyt jo 86.

"Pientä jännitystä" aiheutti toinen haku. Kuvitelkaapa tilanne. Täydellinen ajoerä alla ja toista jänistä ei hyvästä hausta huolimatta meinaa löytyä. Ja sitten 2 min ennen hakuajan umpeutumista Pipsa rääkäisee ja ajo lähtee! Ja se seuraava puoli tuntia oli toooooosi pitkä, sillä tiesin että jos sen ajan Pipsa pystyy ajamaan niin ykkönen on lähes varma.

Tulos BEAJ1 79,58 pist oikeuttaa anomaan Pipsalle Käyttövalion arvoa!

Kokeeseen osallistui 6 koiraa. Suomen Ajokoirat Aru, Billy ja Heli sekä Pipsa kisasivat seuran mestaruudesta ja ulkopuolisia olivat Raiku ja Bella.

  1. Tulokset:
  2. 1.Ajotaiturin Raiku 80,46 pst, AJOK 1 om. Räsänen Vesa
  3. 2.Maliskan Pipsa 79,58 pst, BEAJ 1 om. Heiskanen Mika ja Malinen Anneli
  4. 3.Aru 68,00 pst AJOK 2, om. Karjalainen Timo
  5. 4.Kaspilanmäen Billy 44,38 pst, AJOK 0, om. Tschokkinen Markku
  6. 5.Kaspilanmäen Bella 3,00 pst, AJOK 0, om. Tero Varis
  7. 6.Karkon Heli,luopui om. Martti Kinnunen