Ma-iltana mamma ja Friidu läksi koirakouluun.Niillä alkoi TOKO-alkeet kurssi. Minä jäi ukon ja Ritken kanssa kotiin. Niinkuin tiedätte, Ritke ei sitten leiki koskaan. Ukko pelasi tietokoneeella pasianssia ja mulla oli tosi tylsää, ei mitään tekemistä!

Onneksi yksi pallo löytyi ja sitten leikin sillä. Mutta pallo meni sohvan alle, enkä mitenkään ylettynyt ottamaan sitä sieltä pois. Yritin kyllä kertoa asiasta ukolle, mutta se vaan kielsi hyppimästä. Minäpä päätin sitten ottaa sen sieltä itse, vaikka väkisin. Aloitin ottamalla hampailla sohvasta palasia ja niitä kyllä irtosi nopeasti ja paljon. Ukkokin huomasi jo mitä on tekeillä.....ja saatte uskoa että se oli vihainen!!!! Pallo kyllä löytyi sieltä sohvan alta, mutta ihan outuja sanoja se ukko sanoi. Pelotti! Kurkistelin toisen sohvan takaa, kun se siivosi niitä palasia pois, ennen mamman ja Friidun kotiin tuloa.

Mammalle ukko sanoi: "Mahdoton riiviö tuo pentu. Silmänräpäyksessä repi sohvan." Mamma loi meihin aika hitaan ja piiitkän katseen ja taisi se huokaistakin aika syvään. Minulle sanoi, että pikkukoiralla on sitten ollut toimettomuus ja sinnä mamma oli täysin oikeassa. Ukkoa se mulkoili ja päätään pyöritteli. Saattaa ottaa asian puheeksi vielä jonain kauniina päivänä.......

860700.jpg
Tältä se sohva sitten näytti, mutta mamma lupasi sen kyllä korjata, kun ukko vaan hankkii tarvikkeet!
Terveisin toimelias pikku-Mariko