Lauantaina pääsin mamman mukaan metsälle ja kylläpä se olikin pitkästä aikaa mukava juttu! Aivan kahdestaan läksimme, eikä tytöt pääseet mukaan. Ajoimme autolla jonkun matkaa ja sitten sain pannan kaulaani ja läksin hakemaan jänistä! Täytyy kyllä myöntää, että mamma valitsi hyvän paikkan, sillä heti alkoi jänis haisemaan minun kuonoon! Ei se mamma ehtinyt nuotiota sytyttää, kun minä jo ristihuulen löysin ja aloin sitä ajamaan.

Se juoksi tietä pitki ja metsässä ja tietä pitkin ja metsässä jne!!! Meidän metsästysalueella on sellainen H-risteys ja heti sen jälkeen Y-risteys, joten teitä on pitkin ja poikin. Kaikki nämä risteyksen ovat 500 metrin säteellä. Näitä teitä se jänis sitten juoksi ja minä perässä. Mamma oli välillä jo epäillyt, että tokkopa se jänis enää on ajossa, mutta oli se!

Kerran juoksutin sen jopa autolle, mutta missä lie mamma huhaillut? Ei se siellä passissa ollut! Sitten kuulin laukauksen ja jäniksen jäljet johtivat sinne, mistä ääni kuului! Siellä se mamma jo minua odotti jäniksen kanssa, joka on aika iso.


Kotipihassa mamma muisti ottaa meistä kuvan!
 

Marikolle ja Friidulle se tuumaili, että Ritke on kyllä hyvä selvittämään tieosuudet! Kumpa Tekin jonain päivänä pystyisitte samaan.