Tänään meillä on ollut "huolto päivä". Mamma sanoi, että joskus pitää siivota ja pestä pyykkiä ja laittaa ruokaa! Lisäksi lunta oli satanut yöllä aika reippaasti ja aamu alkoi lumikolan kävelytyksellä. Eikä se vielä riittänyt, että kerran tekee lumityöt. Puolenpäivän aikoihin lopetti sateen ja mamma kolasi pihan uudestaan.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Ei sitten päästy metsään, vain lenkillä kävimme. Mutta huomenna ja sunnuntaina menemme metsälle, vaikka vanhoja akkoja sataisi!

 

Ritke on ollut sairas. Sillä on ollut yskä. Se on köhinyt kuin pikku possu. Me Marikon kanssa ollaan oltu aivan terveitä. Ihmetelty on kyllä mistä Ritke tuon yskän on saanut ja kun se ei onneksi ole meihin tarttunut. Tänään Ritke on jo ollut lähes yskimättä ja ruoka sille kyllä maistuu. Hyvä. Metsään se ei ole päässyt koko viikolla. Ne uudet gpsi-valjaat on vielä testaamatta. Ne on mulle ja Marikolle vähän iso, mutta Ritkelle ne käy hyvin.

 

Minä olin tiistaina pupujahdissa ja löysin ja ajoin pupua. Se hävisi monesti ja minä etsin sen ja taas ajoin sitä. Olimme metsässä lähes 5 tuntia.

 

Mariko oli metsässä torstaina, mutta silloin oli kyllä aika huono keli pikkukoiralle. Lunta satoi koko ajan. Mariko oli etsinyt hyvin, mutta kun lumisade peitti yöjäljet, ei se sitten ollut löytänyt pupua.

 

Tänään mamma päätti sitten Erjan  http://erkku.vuodatus.net/ innoittamana leipoa! Yleensä meidän mamma leipoo aika harvoin. Se sanoo, että kalliita aineita ei kannata tuhlata. Mutta kun tänään päivä oli jo muutenkin pilalla, niin me sitten leivottiin marjapiirakka. Kostukkeeksi mamma oli varannut siideriä, mutta ei sitä kyllä siihen piirakkaan laitettu. Tuumaili vaan mulle, että kohta on kaksi Hutikkaa keittiössä!?

 

1064931.jpg

Mariko ei osallistunut leivontaan.

 

1064932.jpg

Eikä myöskään Ritke.

 

1064935.jpg

Minä yritin parhaani mukaan auttaa, esipesemällä astioita.

 

1064937.jpg

Piirakka ennen paistoa.

 

1064940.jpg

Siellä se nyt marjapiirakka on uunissa.

 

1064942.jpg

Piirakka paistettuna.

 

Iltakahvilla sitten maistetaan ja toivotaan, että ei saada vatsavaivoja. Terv: Se Aito Hutikka