041117.jpg

No ei mennyt aivan odotusten mukaisesti Idän lohko! Harmittaa suunnattomasti kun tiedän, että Unelma olisi pystynyt parempaan suoritukseen, mutta lauantaina se ei vaan onnistunut jänis lähtemään liikeelle! 

Yöllä oli vielä pakkasta ja aamulla tiet paikkapaikoin todella liukkaat maastoon mennessä! Aamulla ilma lämpeni nopeasti ja aamupäivällä oli +5 astetta lämmintä, vähät lumet maastossa sulivat vauhdilla.

tuomarit.jpg
Tuomarit Ilkka Kauhala ja Ville Ahola sekä maasto-opas Jorma Hanski

Kun laskin Unelman irti klo7.15, se törmäsi heti maastossa jäniksen jälkiin ja niitä jälkiä oli lähes kaikkialla missä oli lunta! Lunta oli senverran että jäniksen jäljet paikkapaikoin näkyivät ja me ihmisen jälkiä arvioitaessa emme oikein pystyneet sanomaan kuinka vanhoja ne oli! Unelma etsi ja kierteli lähistöllä ja kävi 250m päässsä mutta aina vaan palasi johonkin lähelle että me sen hännän heilutuksen näimme. Ei kylläkään varsinaisesti ottanut yhteyttä mutta viiletti ohi jostain meidän läheltä. Kävelimme vähän maasto-oppaan suosittelemaan suuntaan ja sama jatkui. Sitten Unelma haukahteli muutaman kerran ja kun se oli minusta niin outoa niin pyysin tuomareita, että mennään katsomaan. Siellähän se risukossa haki ja jäniksen jälkiä oli kaikkialla ja jokainen jälki piti haistella tarkasti! Tätä menoa jatkui ja vasta viimeisen tunnin aikana Unelma lähti hakemaan "normaalisti" ja lenkitti kaikki ne aamun tuherrukset. Aika ei kuitenkaan riittänyt jäniksen ylössaantiin!

maasto1.jpg
Maasto Hausanniemi

Maasto oli kohtalainen ja jäniksiä siellä varmasti oli mutta ne vaan pysyivät piilossa! Ei kaikkilla muillakaan mennyt kovin hyvin sillä peräti 8 koiraa viidestätoista ei saanut jänistä liikeelle. TULOKSET TÄÄLTÄ!

Harjoitukset jatkuu ja samoin seuraavat kokeet on jo suunnitelmissa. Startaamme 18.11 Kynttiläajoissa!