Olemme käyneet metsässä harjoittelemassa Marikon kanssa elokuussa 6 kertaa, syyskuussa 13 kertaa plus 2 kisapäivää. Elly on päässyt metsään elokuussa 6 kertaa ja syyskuussa 9 kertaa.

Ainakin kolmesti on Elly itse saanut jäniksen liikkeelle ja joskus on Marikon mukana ollut yhteisessä ajossa. Ellyn omat ajot ovat olleet muutaman minuutin pölläytyksiä ja sitten on ollut jo kiire takaisin lähtöpaikalle. Varsiin rohkeasti Elly kyllä metsässä liikkuu ja innokkaasti tutkii hajuja, joten vaikuttaa aivan lupaavalta .

Marikolla on ollut vaihtelevia päiviä. Jänis löytyy yleensä aika mukavasti, mutta ajot ovat olleet hyvin vaihtelevia. Joskus se jänis vaan katoaa aika nopeasti ja ei sitten millään löydy. Myös haku on ollut välillä puutteelista ja Mariko on odottanut vieressä, että eikös sitä lähdetä jonnekin päin. Yleensä, kun avaan auton takaoven ja laitan sille pannan, se häipyy.

Eilen sitten päätimme jo lähtiessä, että jos nyt tulee jänis ampumamatkan päähän, niin ammutaan! Koko syksyn olemme "vain ajattaneet"!  Mariko ehti ajaa lähes tunnin, kun jänis juoksi ukon eteen ja lopetti juoksemisen!

Vaihdoimme paikkaa ja heti lähti tytöt metsään. Nopeasti oli toinen jänis ylhäällä ja ajo alkoi. Nyt myös Elly oli mukana ajossa. Mahtavaa kuunneltavaa, kun tytöt yhdessä painoivat jäniksen perässä!

Tämä jänis osasi käyttää lähialueen teitä ja meni jopa "kylätielle" ja me autolla perään! Metsätiellä se pupetti kuitenkin juoksi meitä jo vastaan ja koiruuksille tuli hukka siellä "isolla tiellä" ja me ei ehditty saamaan niitä pois vaan ne ehtivät pyörähtää takaisin metsään.  Jostain tytöt vaan taas löysivät  jäniksen jäljet ja ajo pyöri metsä ja peltoalueella ja välillä tuli pieniä hukkia. Elly oli tullut autolle ja Marikollakin oli hukka, joten soitin ukolle, että ottaa meidät kyytiin ja lähdetään pois.

Mutta Mariko oli erimieltä! Aivan metsätien varresta se otti vielä jäniksen ajoon ja kuului laukaus? Ajo kuitenkin jatkui, joten ajattelin jonkun ampuneen linnun! Jonkun ajan kuluttua kuului taas laukaus!? Ajo loppui! Seurailin tutkalla Marikon liikkeitä ja se meni meidän aamulliselle nuotiopaikalle ja alkoi sieltä lähestymään minua! Juoksuvauhti Mariko tuli hakemaan minua ja hyppi vasten ja juoksi takaisin päin?? Ajattelin, että pitää jäädä katsomaan mitä tuleman pitää, sillä kukaan meidän porukasta ei ollut ampunut tässä maastossa!

Tietä pitkin tallusteli eräs tuttu metsämies jäniksen ja haulikon kanssa. Höylisti olisi jäniksen mulle antanut ja kiltiksi kehui koiraa, kun ei yhtään hälle ärhennellyt kaadolla! Tuumailli vaan , että tämä se saattoi olla Teidän koiran ajossa! Minä lupasin jäniksen hänelle, kun meillä oli jo yksi takakontissa. Että sellainen metsäpäivä tällä kertaa