joulu2017.jpg
Jouluna Lieksassa

Joulu meni ja vuosi vaihtui rauhallisesti! Unelma ei välittänyt olenkaan rakettien paukkeesta vaan kävi normaalisti parikertaa illlan aikana ulkona pissillä ja kerjäsi ruokaa kuten muinakin iltoina. Elly nosti välillä vähän päätään sohvalla kun unet häiriintyi rakettien paukeessa ja sitten taas painoi pään tyynyyn ja jatkoi unia. Ei suostunut kuitenkaan lähtemään iltapissille vaan katseli ovelta ja meni takaisin sisälle! Emäntä katseli toisella silmällä telkaria ja toisella neuletta! 

Onneksi on tämä blogi niin muistaa edes suurin piirtein mitä on vuoden aikana tapahtunut!
Vuosi 2017 meni siis aika "koira painotteisesti"! Vuosi alkoi Tyrskyn viemisellä Kajaaniin ja jatkui siitä Ellyn astutusreisulla Kangasniemelle! 

Sitten seuraava reissu olikin Finnairin sinivalkoisin siivin Astalan porukoiden seurassa Espanjaan katsomaan kuinka siellä metsästetään.

Nuijamaallakin ehdin käymään Eijan ja Teron sekä heidän ihastuttavien koiriensa luona, ennen Ellyn pentujen syntymää.

Helmikuu meni hujauksessa odotellessa Ellyn ja Remun pentujen syntymää. Maalis-huhtikuu pentujen kanssa pyöriessä. Tuokokuussa alkoi hahmottumaan kesän reissut. Muutama näyttely kasvattien kanssa ja sitten se kesän odotetuin reissu heinäkuussa Ahvenanmaalle. 

Unelman ja Ellyn jälkeläiset menestyivät mukavasti kesän näyttelyissä ja lähes kaikki näyttelyssä esitetyt saivat ERInomaisen ja Astalan Zetka jopa muotovalioitui sekä Suomessa että Ruotsissa. Myös kasvattini Sissi Sinipiika nappasi ekan Sertin. Myös Maliskan kennelin eka kasvattajaryhmä esiintyi Pielaveden näyttelyssä.

Elokuussa päästiin sitten tositoimiin, eli ajamaan jänistä. Ellyn osalta aloitus vähän viivästyi kun se kyy tuikkasi kuonoon juuri ennen kauden aloitusta ja sitten vielä metsässäkin törmäys kyyhyn. Mutta Unelma haki ja ajoi ja sitten ajoin minä hekemaan Unelmaa jostai isolta tieltä. Jostain syystä Unlman ajot eivät pysyneet metsän puolella vaan aina jouduin sen jostain hakemaan pois! Jäniskannan vähyydestä johtuen myös haku ajaantui monesti lähelle "vaaran paikkaa" tai vieraalle alueelle! Joten treenit olivat hyvin pätkittäisiä! 

Astalan Ajoihin osallistuimme Posiolla.  

Lokakuussa Piirinmestaruus kisassa Unelma kuitenkin oli toinen ja lunasti paikan Idän lohkoon, jossa se jäi hakupisteille! Pipsa osallistui Pitäjänmestaruuskokeeseen voittaen sen ja ajaen siellä BEAJ-1 tuloksen!

Ja olihan meillä jännitettävää Ajovoittajassakin kun Unelman poika Zetka ajoi Pohjanlohkossa itsensä sinne!

Marraskuun loppupuolella sitten kävimme Unelman kanssa LehtipaavalinLakun luona ja kyllähän tuo Unelma on alkanut pyöristyä joten ei sekään ollut turha reissu. Astutettu sivulla lisää tietoa! 

lumi28.12.17.jpg
Lunta kopinkatolla oli 28.12.2017 65cm

Joulukuussa emme pääseet itse osallistumaan kokeisiin kun kokeet peruuntuivat meillä päin karppakelin vuoksi mutta Zetka ajoi Pohjanmaalla BEAJ-1 tuloksen ja saavutti käyttövalion arvon. Varsinainen jännitysnäytelmä sitten oli kun R-pentueen isä Astalan Runolf "Remu" osallistui ketunajokokeisiin ja ajoi KEAJ-1 tuloksen! Tulos oikeuttaa saamaan kettuvalion tittelin sillä se on kolmas kettuykkönen Remulle!

valioremu1.jpg
Astalan Runolf "Remu"

Muutama tuomarikeikka tuli tehtyä ja niistä mieleenpainuvin oli Naisten Ajovoittajassa. Sihteeri/koetoimitsijana olen myös ollut joissakin kokeissa.

Mukavasti on tullut yhteydenottoja vuodenmittaan Unelman ja Ellyn pentujen omistajilta. Muutama kasvattini on käynyt ajokokeissa. Sissi Sinipiika ajoi BEAJ-2 tuloksen sulalta maalta joka oikeuttaa saamaan sille EK numeron. Myös Pipsalle on numero tulossa kun vaan tulos jonain päivänä näkyisi myös Kennelliiton tietokannassa!
Kiitos Teille kaikille ja tännepäin voi lähetellä kuvia ja juttuja siitä miten teillä menee! Tulevana keväänä-kesänä mennään porukalla taas jonnekin näyttelyyn ja pidetään siellä piknikki! Eikösniin?

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA kaikille TEILLE jotka jaksatte seurata meidän elämää!