i284852689464594548._szw565h2600_.jpg
Astalan kennelväkeä Italian Beagleklubin vieraana Toscanassa

Teille salaisuuden kertoa mä voisin! Kun Kiihtelysvaaran mummo lähtee reissuun, tapahtuu kaiken näköistä ja tylsää päivää ei ole. Hienoja muistoja ainakin mummolle, kanssa matkustajista en ole niinkään varma! Astalan kennelin omistajat Vesa ja Merja sekä Astalan koirien omistajia suuntasi matkansa keväiseen Roomaan ja sieltä Toscanaan  tutustumaan paikalisiin koiriin ja seuraamaan villisika kokeita.

Lähtöpäivana kaikki matkaan liittyvä piti olla niin viimeisen päälle kunnossa mutta sitten se alkoi! Siis uusi puhelimeni meni sellaiseen tilaan että sillä voi vaan soittaa ja ottaa normaalit puhelut vastaan. Ei toiminut netti, ei avautunut viestit ja vaikka tein kaiken voitavani (virrat pois, kortit pois ja uudelleen päälle) puhelin ei alkanut toimimaan. Matkatavarat, koirat ym kyytiin ja matka alkoi keikalla Elisan myymälään. Siellä sitten kortin vaihto ja Elisan tuen kautta apua kun myyjät sinne soittivat. Helpotuksen huokaus, puhelin lähti pelaamaan ja matka jatkui.

Lehmossa vietetyn, ei nukutun, yön jäkeen matka jatkui aamu varhaisella Onttolan lentokentälle ja sieltä Finnairin sinivalkoisin siivin Helsinkiin. Siellä koneen vaihto ja ennen puoltapäivää olimme jo Roomassa ihmettelemässä, rikkoutuneen  lentolaukkuni vetokahvan kanssa, hotellivaraustani. Hotellin vastaanotossa selvisi että olin varanut hotellin Venetsiasta ja me matkustimme Roomaan! No mutta joka yöksi kuitenkin löytyi läheltä muuta ryhmää hotelli ja sainhan nukkua puhtaissa lakanoissa, kun välillä vaihdoin hotellia. Neljässä hotellissa ehdin yöpymään ja reissu kesti 5 yötä!

Ensin puhelin, sitten lentolaukku ja kolmas oli se hotellivaraus! Kaksi ei mee ilman kolmatta mutta vielä tuli se neljäs! Punkki oli metsäpäivän jälkeen kiinni ihossa mutta sain sen irti näppärästi ja nyt on enää pieni punainen jälki ihossa.

roma1.jpg
Rooma jalkojeni juuressa

Roomassa riitti nähtävää vaikka en koskaan olekaan hirveästi kiinnostunut kirkoista ja raunioista, niin niiltä ei reisussa kyllä välttynyt! Olihan se mielenkiintoista nähdä vanhaa ja vielä vanhempaa rakennuskulttuuria. Mukavasti tuli kilometrejä käveltyä ja illalla voi todellakin kaatua väsyneenä niihin puhtaisiin lakanoihin miettimään päivän tapahtumia.

patsaat.jpg
Patsaita ja portaita

lahde.jpg
ja väki joukkoa toivomuslähteellä.

Perjantaina matkasimme länsirannikkoa myötäilen Roomasta Toscanan maakuntaan jossa seuraavana päivänä pääsimme seuraamaan villisikakokeiden kulkua. 

maisema.jpg
Aika ylhäällä olimme ja mahtavat oli maisemat

alku.jpg
Koirat vapautetaan kuljetusvaunusta ja niile laitetaan tutkapannan lisäksi pitkä naru perään.

Upeaa kuunneltavaa kun 8 koiraa ajaa villisikaa. Itse en nähnyt ajettavaa mutta kuulin kun se röhki lähellä. Koirat näin useaan otteeseen metsässä. Maasto oli todella peitteitä ja vain "polkuja pitkin" voi ihmiset siellä liikkua. Hieno metsäpäivä päättyi herkulliseen  monen ruokalajin päivälliseen Italian Beagleklubin vieraana. Illalla ajoimme takaisin Roomaan jossa meillä oli vielä sunnuntaipv aikaa seikkailla.

Täältä voi lukea virallisen matkakertomuksen!