ep5.jpg
Javierin beaglet 

Osallistuin Astalan kennelin järjestämälle jo perinteiselle beaglemetsästysreissulle Ponferradaan Espanjaan, jossa seurasimme paikallisten beaglejen työskentelyä Javier Fernandez Lopez johdolla! Meitä Astalalaisia oli matkalla  13 henkilöä. Muut olivat kokeneita ulkomaan beaglemetsästysreisaajia mutta minulle tämä oli eka kerta.

Lensimme Madridiin, josta matka jatkui parin miljoona asukkaan kaupungissa veitetyn päivän jälkeen pikkuautoilla Ponferradaan pohjois Espanjaan. Javier oli järjestänyt meille majoituksen idylliseen pikku hotelliin, jonka omistajat pitivät meidän mahat kylläisinä. Ruokaa ja viiniä oli tarjolla yllinkyllin!

Lauantaina pääsimme seuraamaan kuinka Espanjassa metsästetään beaglellä! Javierilla oli mukanaan 6 beagleä. Koirat laskettiin hakemaan ja laumana ne hakivat jänistä.

ep0.jpg
Maastoon lähtö tunnelmissa

ep6.jpg
Ajon alkua odotellessa katseltiin josko vaikka jäniksen papanoita löytyisi maastosta

ep4.jpg
Kohta lähtee kun jo ääntäkin kuulimme

ep3.jpg
Espanjalaiset isäntämme

ep2.jpg
Eka jänis on ammuttu

ep1.jpg
Aamupv saldona 2 jänistä

minna.jpg
Minna ja yksi Javierin koirista

Oli mukava huomata kuinka sosiaalisia ja "tietyllä tavalla samanlaisia" kuin suomalaiset beaglet olivat paikalliset beaglet, vaikka ne työskentelivätkin laumana metsästystilanteessa. Kaadollakaan ne eivät ärhennelleet toisilleen vaan kaikki käyttäytyivät sopuisasti! Javier lupasi Minnalle että kun kyseinen beagle tulee 10v niin Minna voi saada sen itselleen. Aika näyttää , hakeeko Minna beaglen Espanjasta 2-vuoden kuluttua!

ruokailu.jpg
Pikkasen paremmat metsäeväät oli meille varattu

Illansuussa pääsimme seuraamaan vielä kanien metsästystä, mutta ne olivat tälläkertaa liian nopeita ja hyppäsivät heti välittömästi kokoon. 

Video metsäpäivästä; https://www.youtube.com/watch?v=XDlJuU61Qtk&feature=youtu.be

Kiitokset kaikkille mukana olleille ikimuistoisesta beaglemetsästysmatkasta Espanjaan ja erityisesti Vesalle ja Merjalle kuin järjestätte tällaisia matkoja!

Astalan sivuilta voit lukea reisun tapahtumista!