tyrsky.jpg
Tyrsky ja Kara

Kun 20.8 alkoi koirien juoksutus,  niin olimme Asta ja mie heti klo 00:00 valmiina laskemassa sessukat irti! Ekan vuoron sai Unelma mutta jänis jäi löytymättä!
Seuraavaksi sitten starttasi ystävättäreni Astan Kara joka sai jäniksen jalkeille ja kun tuleva sade painoi päälle, emme antaneet sen kovin kauaa olla metsässä.
Sitten oli Ellyn vuoro ja Ellyhän otti heti ajon mutta samaan aikain alkoi myös satamaan ja kovasti! Eka hukka tielle parinkymmenen minuutin ajon jälkeen ja Elly kyytiin ja kotiin.
Myös pikkuinen, reipas Karan tytär Tyrsky 12vk oli ihmettelemässä yöllistä metsää sekä nuotiota. Suurinman osan ajasta kuitenkin nukkui autossa.

Lähes joka aamu elokuun puolella olin Ellyn ja Unelman kanssa jossain kuusen juuressa ja ajojakin sai kumpainenkin. Myös Pipsan kanssa kävin ja sehän muuten etsi kiitettävästi vaikka sinä aamuna jäikin jänis löytymättä. Eilen sitten löytyi lähes 3 tunnin hakemisen jälkeen ja yli kilometrin päästä lähtöpaikasta. Erinomaisesti  Pipsuli ajoi 58min kunnes jänis tuli kesällä savotuidulle aukolle ja sen läpi menevälle tielle. Kävin hakemassa koiran sieltä pois ja hyvin tuli kun puhalsin pilliin!

vsp.jpg
Astalan ajojen VSP-palkinto

Su 28.8 auton keula kääntyi pohjoista kohti ja eka yö vietettiin äidin luona Lieksassa. Siitä sitten startti ma aamuna ja seuraava parin vuorokauden pysähdys oli Temmeksessä.
Siellä asustaa Pirjo kolmen beaglensä kanssa,  Unelman pojat  Zetka ja Sampo sekä vanhaherra Lalli.
Zetka oli juuri edelisenä pv saanut toisen sertin näyttelyssä joten sehän oli ”sertikahvien” aika! Myös metsään pääsin kuuntelemaan kumpaistakin ja olen todella tyytyväinen Unelman ja Sällin jälkikasvuun.
Viluväreet meni ja karvat nousi pystyy kun pikku Sampo 6kk ajoi 92 haukkutiheydellä. Silmät kiinni kuuntelin ajoa!

Ke 31.8 iltapv lähdimme Pirjon ”viidentähden” hotellista taas kohti pohjoista ja määränpää oli Aavasaksa, Aurinkomajat  ja Astalan ajot!

nuotiolla.jpg

Paljon ehti tapahtua la iltapv mennessä jolloin auton keula kääntyi kotimatkalle. Huippu seurassa sai kuunnella eripituisia ajoja sekä tarinoita vähän sieltäsuntäältä!

 tuomari1.jpg
Tarkkatuomari

Pääsin (tuppaannuin) tuomaroimaan Astalan Voiman työskentelyä kilpailupäivänä ja onhan se huippukoira! Voitti ajot niukasti mutta oli ainut joka ajoi 120min täyteen! Maasto, missä Voima työskenteli, oli todella vaativa ja jänis käytti sitä hyödykseen.

tuomari.jpg
Tuomari maastossa

Unelma ei osallistunut ajoihin kun se on valeraskaana ja ajattelin vain vähän sitä juoksuttaa sen jälkeen kun kilpailuun osallistujat ovat lopettaneet. No ei mennyt sitten aivan suunnitelmani mukaan. Unelma irti klo 11 ja kiinni neljän maissa. Hukalta tuli kun pääsin huutelemaan 400m päähän.  Ajaa ehti n 2,5h ja siitä äänen kanssa 89min. Myös Elly vetäisi samaan aikaan kelpo siivut ja ääntäkin tuli 120min! 

kopteri.jpg
Tero lennättää kopteri

Pälsysen "taivaankopteri" oli yksi reissun seuratuimmista kohteista ja isojen poikien leikkikaluista! Kaikkea sitä näkee kun tarpeeksi kauan elää!

voiman_janis.jpg
Voiman jänis lauantaina, jomka se juoksi kiinni!

Kiitos vaan kaikille kuvien ottaneille! En tiedä kuka on minkin kuvan napannut mutta jos jotain häritsee kuvien ole blogissani niin voi ilmoittaa oikeuksistaan niin poistan tarvittaessa!