a081017.jpg

En ole vielä pyssyä ottanut mukaan omissa metsästysmaastoissa liikkuessa mutta paistitarpeet löytyi tänään! Laji lienee koppelo tai ainakin metsäkanalintu on hän! Löytyi päättömänä läheltä Syrjälän soramonttua, tien penkalta!

Koska olin ollut tässä maastossa pe puolenpäivän aikaan ja nyt su aamulla se siellä on niin tiesin että ei oo kovin kauaa ollut! Mielenkiintoni heräsi että onko huuhkaja tappanut, vai haulisade, vai jäänyt auton alle? Joten otin mukaan ja avasin kotona.  Haulisateen uhriksi oli joutunut vaikkakin huuhkaja oli sen pään vienyt?! Ihmettelen vaan kun saalis jätetään metsään ja lisäksi maasto piti eilen olla koirakoe maastona! 

Ja sitten ne omat aamun tapahtumat! Eka haku Eeliksen lavulla:U haki hyvin,  teki isoa lenkkiä, takertumatta missään yöjälkeen. Kävin sen pois läheltä asvallitietä ja aikaa ehti mennä lähes 2h. Sitten ajoimme Syrjälän soramontulle ja U lähti Kiimalammille päin ja jonkun ajan kuluttua näytti että saataa olla yöjälki! 
Laitoin Ellylle tutkapannan ja vein sen hakemaan eri suunalle kuin missä U oli. Ellykin haki hyvin ja oli n650m minusta kun Unelman ajo läksi. Tietenkin ajon suunta oli juuri se missä Elly oli ja hetkessä kumpikin oli jäniksen perässä! Metsä raikui kun he tulivat soramonttua kohti! Ensin tuli iso jänis, sitten Elly ja sitten Unelma jota ahdisteli hirvikoira. Tarkoitukseni oli ottaa Elly kiinni mutta otin sen hirvikoiran ja soitin sen isännälle joka olikin jo tulossa hakemaan sitä! Pannassa oli nro! Muuten olisi minun puolesta saanut olla hirvikoira metässä mutta kun se hyppi Unelman selkään ja ahdisteli Unelmaa. Naapuriseuran koiria oli! Eikä isäntä ollut olenkaan pahoillaan kun sai koiransa kyytiin!

Sitten katsoin puhelinta ja voi hitto! Siellä se ajo on jo lähes Tervasuontiellä. Juoksujalkaa autolle mutta nyt tilanne oli että ajo näyttikin kääntyvän pois asvaltitien varresta mutta eipä aikaakaan kun mentiin Kekomäntie päästä päähän ja niinpä sitä oltiin asvalttiteillä ja minä autonratissa ajamassa sinne päin! Kun tulin Tervasuontielle näköetäisyydelle heistä, niin rintarinnan siellä U ja E etsi jälkiä ja olivat ehtineet jo muutaman satametriä edetä risteyksestä. Onneksi tulivat kyytiin sillä en ehtinyt autoa kääntää kun tietä pitkin tuli auto tuhatta ja sataa!

Eikä tässä vielä kaikki! Väliin Pipsa tarjoili jännitysnäytelmän puhelimen välityksellä ajamalla jäniksen Heinävaaran kylätien yli lähes Ilomantsin tielle! Aika nopsaan siirtyi Mikan auto paikasta toiseen ja onneksi Pipsa oli tullut pillin /huutamalla pois! Pieni jänis oli siellä ollut ajossa!

No nyt olemme kaikki onnellisesti kotona ja koppelopaistilihat pakkasessa.