Minä olen Elly Pölly Pöllykäinen, kotoisasti Joensuun Elly! Syntynyt olen 15.02.2010.

 ellyn-pupu-normal.jpg

Kirjoitettu 24.10.10

Vauhdikas ja kiltti begletyttö, joka harrastaa pupetin ajohommeleita. Isokokoiseksi sanovat minua ja kehuvat minun raajarakennetta ja nöyrää luonnetta. Sitten minulla on möräkkä ja karkea ääni, mutta se kuuluu hyvin kauaksi.

Metsässä olen käynyt aika paljon. Yleensä mamman kanssa kahdestaan, mutta on ne Ukko ja Mariko-äippä joskus mukana. Varsinkin äipän kanssa olen käynyt tosi kaukana ajamassa pupua ja silloin ei ole tullut mamma mieleenkään. Yksin, kun olen metsässä, käyn aika usein tarkistamasa, missä se mamma luuraa. Yleensä se löytyy sieltä minne jäikin ja puhuu puhelimeen. Sitten minä lähden taas uudestaan omille teilleni.

Olen minä löytänyt se elukan jo muutaman kerran aivan itse, mutta hävinnyt on mokoma, niin että ei mulle vielä ole sitä aivan omaa kaatoa saatu. Äipän kanssa yhdessä on kyllä onnistuttu ajamaan se elukka passimiesten eteen ja sitten on käynyt niin, että äippä on lähtenyt etsimään uutta elukkaa ja minä olen jäänyt vartioimaan sitä kaadettua, että ei vaan kukaan sitä vie! Äippä on kaivanut sillä aikaa toisen elukan esille ja minä olen mennyt sitten auttamaan sitä ajohommissa!

7.4.2012 Viimme kaudella tapahtui jonkin verran kehitystä Ellyn metsätoiminnassa ja varsinkin Ukon kanssa olessaan Elly toimi kohtalaisesti! Minun kanssani sitten oli enempikin sitä että piti tulla tarkistamaan välillä autolle tilannetta ja sitten taas lähteä jos huvitti! En tiedä missä se vika on mutta kaipaan Ellyltä enempi omatoimisuutta ja intoa! Nyt ei puhuta metsästysinnosta vaan yleensä INNOSTA. Kotonakin Elly on sellainen "kilttityttö"joka ei riehu ja leiki vaan seurailee minun ja toisten tekemisiä tai nukkuu ja on "huomaamaton"!

Näyttelykehässä on ehditty myös pyörähtämään muutaman kerran ja siellä menestys on suorastaan tyrmistyttänyt minut! Elly on esiintynyt edukseen ja saanut jo usean kerran ERI.n ja SA.n. ollen jopa 1.4. Polvijärvellä ROPpi ja saanut ekan sertin!

9.4. 2014 ja tähän pitäis 2-vuoden jutut muistaa! No ELLY on EK 1804.
Metsässä ainakin on tapahtunut valtava kehitys! Syksyllä 2013 Elly ajoi BEAJ1 ja myös hyvän BEAJ2. Naisten ajovoittajassa "mitään sanomattoman" metsäpäivän jälkeen huomasin että Elly on valeraskaana ja maito valuu nisistä! Muuten syksy meni mukavasti ja jänikset saivat kyytiä. Etenkin ukon kanssa Elly toimi metsässä hyvin.
Näyttelypuolella tuli Tuurista se toinen sertti ja se kolmas on hakusessa!
Melkein vois perustaa vedonlyönnin kumpi Ellystä tulee ensin, KVA vai MVA vai ei kumpaakaan!

"Olin luvannut" että jos Elly ajaa BEAJ1 niin sitten harkitsen pentujen teettämistä. Urokseksi valikoitui KVA Harringan Marco Polo, "Pekko". Pekon tulokset tietenkin puhuvat jo puolestaan, mutta tässä yhdistelmässä ratkaisi ÄÄNI! 
En viitsi tänne niitä vakiohöpinöitä koirien luonteesta, terveydestä ym laitaa, kun niitä saa lukea lähes kaikkien kasvattajien sivuita. 

P-pennut syntyivät 5.4.2014 ja niitä on 8 kpl, 4 urosta ja 4 narttu.

25.10.2014 Elly ajoi kolmannen ykkösen joka oikeuttaa anomaan KVA-arvoa!

25.11.2014 Suomen Kennelliitto myönsi KVA-arvon! Elly on siis SUOMEN KÄYTTÖVALIO! Seuraavaksi yritämme kalastella sitä viimeistä SERTiä sekä etsiä sopivaa sulhasta. 

17.1.2015Tuli se viimeinen serti Ilomantsin ryhmänäyttelyssä. tuomarina Jari Fors.

18.1.2015 Ilomantsin ryhmänäyttelyssä tarjottiin meille vielä sertiä! Tuomarina Hannu Talvi.

3.2.2015 On Suomen Kenneliitto vahvistanut Ellyn MVA tittelin! Hienoa!

28.2.2015  FI KVA FI MVA MALISKAN ELLY astutettu C.I.B C.I.E POHJ MVA FI KVA FI MVA SE KVA SE MVA NO MVA ASTALAN TUUTIlla
sukutaulu: 
http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI35162/10&ReknoE=ER20320/10

30.4. syntyi Ellyn toinen pentue josta eloon jäi 2 narttua ja 2 urosta! Yhteensä pentuja syntyi 9 mutta kahdella oli aukile päässä ja ne piti lopettaa, lisäksi syntyi 2 kuollut ja yksi pieni joka ei osannut imeä. (eli n9h )

Kausi 2015-16 Elly ajeli hyvin ja jänikset sai kyytiä. Kaatojakin tuli useita, vaikka paljon oli kertoja että asettakaan ei otettu esille. 
Myös Ellyn p-pennut ovat ajelleet mielestäni hyvin ja viestejä/kuvia kaadoista on tullut lähes kaikilta. Pennuista Peppi ajoi BEAJ1 tuloksen helmikuussa!

2.1.2017. Elly astutettu Astalan Runolfilla. Lisää aiheesta https://ritke.vuodatus.net/sivut/astutettu-2-1-2017

3.3.2017 syntyivät pennut ja niitä on 4u+4n ja 1n enkelipentu. 

Kausi 2017-2018 Ellyn osalta oli aikamoista hapuilua. Elokuussa juuri kauden alussa pisti kyy kuonoon ja sitten vielä törmäys kyyn kanssa heti kun päästiin metsään lääkityksen jälkeen syyskuussa. Muutamia hyviä ajoja harvassa jäniskannassa kuitenkin saatiin mutta siihen "huippukuntoon" ei päästy.
Ellyn tyttäristä Pipsa ajoi BEAJ1 tuloksen sulalta maalta ja se oikeuttaa saamaan EK numeron. 

Kausi 2018 . Elly ajeli varmoin ottein ja jänikset saivat kyytiä! Myös Ellyn tyttäret kunnostautuivat kokeissa, sillä sekä Peppi että Pirre ajoivat ERIKOISKANTAKIRJAAN oikeuttavat tulokset.
Lokakuun puolessa välissä saattelin Ellyn laivalle ja se lähti Ahvenanmalle poikansa Ressun perheeseen!