Eilen oli Idänlohkon valintakoe Kontiolahdella. Itse häärin järjestelyporukoissa ja olin koetoimitsijan tittelillä mukana kisoissa.
Olli oli Ellyn ohjaajana kokeessa. Eka erä ei enteillyt hyvää. Haku 52min ja ajoa vain 24min! Jänis oli hävinnyt kuin tuhka tuleen. Maasto oli kuulema kuusikkon ja koivikon raja ja louhikkoakin oli ollut lähistöllä. Olisiko jänis piilopaikan jostakin kiven kolosta löytänyt mutta kun koira ei ollut sitä merkannut niin aika hupaseksi oli eka erä jäänyt!

Toisen erän haku oli käynnissä kun "ylituomariryhmän" mukana kävin koe maastossa. Tuomarit ja koiranohjaaja olivat nuotiolla ja Elly tuli juuri silloin tervehtimään heitä. Minä en uskaltanut nousta autosta sotkemaan Ellyn ajatusmaailmaa. Lähdimme seuraavaan maastoon ja keli muutui kokoajan haastellisemmaksi. Satoi lunta, räntää, alijäätynyttä vettä ja lopuksi aivan vettä, ennenkuin olimme takaisin keskuspaikalla.

elly-normal.jpg
Olli näyttää Ellylle suuntaa

tuomarit-normal.jpg
Ylituomari Pertti Kinnunen jututtaa palkintotuomari Jukka Parviaista ja ryhmätuomari Eero Väänästä. Kokeensihteeri Asta Rieppo ja tiedotussihteeri Sirkka-Liisa Kinnunen kuuntelevat.

Papereiden vastaanotto aloitettiin heti keskuspikalle saavuttuamma ja tietenkin koneella tehtävässä koirakohtaisessa pöytäkirjassa oli virhe kaavassa ja jouduimme sihteeri Astan kanssa korjailemaan pöytäkirjaa. Onneksi eräs koiranomistaja huomasi virheen ja ehdimme hyvin korjaamaan paperit ja koirat saatiin oikeaan järjestykseen.

Jossain välissä tulospalvelusta huudeltiin että tiedänkö Ellyn toisen erän ajominuutit ja syöksyin koneelle katsomaan. En ollut uskoa silmiäni kun siellä oli haku 120 min ja ajo 120 min. Sitten harmaat aivosolut raksuttamaan ja ajattelin että vähää vaille jää ykkönen.

Papereiden vastaanotto jatkui ja Ellyn ryhmä tuli toiseksi viimeisenä ylituomarin eteen. Se kuuluisa Joku oli viimeinen!

Kun toisen erän paperit oli ylituomarin kädessä, meinäs silmät pudota lattialle ja leuvat loksahti auki.( Olin ylituomarin ja sihteerin selän takana kun valvoin ekakertalaisen sihteerin tekemisiä ) Ajoaikaa 120min, josta todelista ajoaikaa 120min ja ajotaito 10pist. Hu-hu! Eipä ole ennen kohdalleni sattunut koskaan kokeessa että jollakin on ajotaito 10pist.

Siispä Ellyn tulos oli 63.75pist ja se oikeuttaa anomaan käyttövalion arvoa!

Tuntuu kyllä mahtavatta! Eka oma kasvatti joka valioituu ja vielä käyttöpuolelta! 

Elly osallistui Kontiolahden Erämiesten järjestämään 2-viikon kokeeseen 29.9  ja silloin oli tuloksena 52,46pist, beaj2 sekä 13.10. Enon pohjoisen erän kokeeseen ja silloin tulos oli 52,79pist beaj2.

Kuvat: Mervi Juvonen