huuhkaja.jpg
Keskellä kuvaa se on! Kuka arvaa mikä?

Nyt ainakin jäi tuoreeltaan kiinni yksi syyllinen siihen että metsästysalueellamme on jäniskanta vähentynyt!

Eilen olimme Unelman kanssa ekaa kertaa sen nielurisaleikkauksen jälkeen metsässä. Ilma oli plussan puolella ja lunta 15cm. Lumesta olisi voinut lumipalloja tehdä. Unelma haki hyvin mutta ajo ei vaan lähtenyt. Parin tunnin hakemisen jälkeen meni U alueelle missä oli juuri kuluvalla viikolla tehty harvennushakkuuta. Sanoi Ollille, että mie lähden katsomaan, onko sillä siellä jälkeä ja otan sen mahdollisesti kiinni ja vaihdetaan paikkaa.

Unelman saa kiinni kun pääsee näköetäisyydelle joten lähdin lamsimaan kuusikkoon. Matkaa oli n.3-400m. Näköetäisyydelle tultuani huomasin U.n eleistä että NYT on jänis lähellä joten en edes yrittänyt ottaa sitä kiinni. Jäin seuraamaan sen työskentelyä. U tuli kokoajan lähemmäksi minua ja samalla se tutki havukasoja kiipeillen niiden yli. Nenä ja häntä tekivät kovasti töitä!

Sitten huomasin n.10m päässä minusta jotain tummaa liikkuvan mättään takana! U oli menossa siihen suuntaan. Vaihdoin askeleen verran paikkaa että näin paremmin mikä siellä liikahti. Siellä oli huuhkaja joka söi jotakin ja väliin se katseli koiran suuntaan ja väliin minua. Äkkiä puhelin esille ja yhden kuvan ehdin ottaa ennen kuin U syöksyi paikalle ja huuhkaja lentoon ja minäkin olin juoksulla menossa sinne. Pienessä päässäni jo ehdin kuvitella että lintu käy kiinni koiraan mutta onneksi se nousi siivilleen.

Sitten huomasin maassa jäniksen jota se huuhkaja oli syömässä. Otin jäniksen, kerroin U.lle että nyt vaihdetaan paikkaa ja perätysten kävelimme autolle. Koskaan ennen ei vapaana meno autolle ole onnistunut vaan U on karannut. Nyt otin tietoisen riski ja hipheihuraa, se onnistui! Sanomattakin lienee selvää että passimies nuotiolla oli yllättyneen näköinen kun me jäniksen kanssa metsästä tultiin!