Tänä aamuna oli pakko lähteä käymään aamusta Joensuu cityssä! Eilen käytin Unelmaa eläinlääkärillä ja lääkkeitä ei saanut Ilomantsin apteekista, eikä myöskään Kiihtelyksen apteekkiin ehtinyt enää tilaamaan niin että olisin ne tänään saanut joten olin pakotettu ajamaan heti aamusta cityyn. Apteekki aukesi klo 8 joten hyvissä ajoin lähdin ajelemaan. Matkanteko tyssäsi laitakaupungille! Autonmitta kerrallaan jono mateli eteenpäin. Ei saanut kääntyä oik. ei vas. ja oli tietöitä ja ynnämuuta estettä. Hu-hu! Kyllä adrenaliinitaso nousi mutta hetkellisesti kun tajusin että minun ei muuten tarvitse joka aamu täällä tsumpailla ja hymyssä suin jatkoin matkaa.

Apteekissa sitten kohtasin seuraavan esteen! Lääkettä ei ollut hyllyssä vaan sitä oli tulossa ja se piileskeli jossakin 40 laatikon sisällä jotka olivat apteekin varastossa. Kerroin ystävällisesti farmaseutille että jään odottamaan kunnes se lääke löytyy! Myönnän että ehkä vähän vaativasti vetosin pitkään matkaan ja sairaaseen koiraan mutta totta joka sana. Eipä siinnä mennyt kuin hetki kun hän tuli hymyillen takaisin ja kertoi että kollega löysi lääkkeen jo toisesta avaamastaan laatikosta. Loton oli aikonut tehdä hän kun niin hyvä tuuri on tänään ja mie suosittelin että kyllä kannattaa!

Siis Unelma on nyt sairaslomalla ja pitkään! Nielu/kurkku ja äänihuulet ovat tulehtuneet! Nyt on antibioottikuuri ja nielurisat leikataan 9.11 joka jälkeen sairasloma jatkuu vielä ainakin 2vk.

Jo jonkin aikaa olen epäillyt että näin tulee käymää! Hailuodossa haku kesti ja ajot olivat lyhyitä tai siis pätkittäisiä ja sama jatkui kotipuolessa. Välillä taas ajot sujui hyvin ja sitten taas ei ja kuitenkin Unelma teki töitä koko ajan.

 Olimme pitäjänmestaruuskokeessa 23.10. ja hyvin Unelma haki kaatosateessa mutta ajo loppui kuin seinään 12min jälkeen. Haukku oli räkimistä, siis todella huonoa! Maasto mihin hukka tuli oli louhikkoista kangasmetsää. Jänö löytyi uudelleen aivan erän lopulla ja ajoa tuli 23min! Toista jänistä ei löytynyt. Yhteensä 15,71pist.

Tässä vaiheessa jopa minä älysin että koira ei ole kunnossa! Päätin että maanantaina käytän sen eläinlääkärillä ja tutkitaan sitten  kaikki mahdollinen. Ruokatorvi ja mahalaukku tähystettiin koska Unelma oksenteli ja ripuloi sunnuntaina.  Ne olivat aivan ok. Myös annaalirauhaset eläinlääkäri tyhjensi mutta siellä erite oli normaalia. Sydän- ja keuhkoäänet olivat normaalit.

Kyllä harmittaa! Unelman kanssa oli tarkoitus kilpailla tänä syksynä useassa kokeessa mutta suunnitelmiin tuli nyt muutos! Enkä tiedä milloin sitten seuraava koe mahtaapi olla. Nyt hoidetaan Unelma terveeksi ja sitten tehdään uusi ”kisakalenteri” ja uudet suunnitelmat!