Ajot ovat kulkeneet vaihtelevasti ja jäniksiä on saatu ylös joka reissu! Mariko on työskennellyt yksi ja yhdessä Ellyn kanssa ja viikolla olivat Essy ja Tara auttamassa .

Lauantaina 9.10. ammuin yhden jäniksen lyhyestä ajosta ja sen aamun eka ylösotto ja ajo oli tosi takkuinen, mutta tämä toinen ylösotto oli nopea ja vain parin haukun säestämä! Kolmas ylösotto sitten oli myös hyvä ja aika nopea! Mariko lähti kaadolta ja nosti jäniksen ylös ja ajoikin sitä kohtuullisesti,niin että kottillekin olisi viivaa tullut mukavasti!


Marikon ja Ellyn jänis 9.10.10

Sunnuntaina olin tuomarina ajokkien piirinmestaruuskokeessa ja pääsin kuulemaan hyvää ajoa ja seuraamaan Piirinmestarin työskentelyä! Tivakan Taika ajoi yli 90pist tuloksen! Voi jospa jonain päivänä meidänkin koira ajaisi tuolaisia tuloksi! Toivossa on hyvä elää!

Keskiviikkona tulivat Hämäläiset Nuijamaalta, mukanaan Essy ja Tara. Heti samana iltapäivänä kävimme käveleksimässä Ellyn ja Essyn kanssa metsässä, mutta sisarukset lähinnä kisasivat / leikkivät keskenään, mutta pientä hakuakin oli havaittavissa parissa paikassa!

Seuraavana aamuna sitten läksimme isolla porukalla metsään: Minä ja Eija jäimme ensin kyydistä Taran kanssa! Meillä oli tarkoitus laitaa Taran työskentely kortille ja niin teimmekin. Taralla on hyvä itsenäinen haku ja ajokin kulki välillä aivan mallikkaasti. Myös intoa riitti koiralla vielä erän jälkeenkin, sillä tunti siinnä meni, ennen koiran kiinni saamista!

Ukot, Mariko, Elly ja Essy menivät toiseen paikkaan. Siellä varmaankin Mariko oli kaivanut jäniksen ylös ja eelyn kanssa ne sitä ajoivat. Essy ei ollut osallistunut näihin karkeloihin, vaikka oli aivan näköyhteyteen jäniksestä päässyt. Sitten jänis oli mennyt hakekasan alle ja ukot hakenut koirat pois. Myös me jouduimme yksinajoin ja vaihdoimme maastoa.

Uudessa paikassa kaikki koirat irti! Tara sai siellä jäniksen liikkeelle, mutta varsin pian Mariko ja Elly sen vei! Ajo kulki vaihtelevasti ja koirat vuorottelivat. Välillä ajoi Tara ja välillä Mariko ja Elly!

Sitten se tapahtui! Jänis juoksi taas "Essyn ja ukkojen syliin", mutta NYT Essy rupesikin seuraamaan jälkiä haukku päällä! Arvatenkin kasvattaja oli hyvin onnellinen, kun Essykin osoitti kiinnostuksensa jäniksen jäljille. Loppuajan Essy etsi ja toimi aivan kuin toisetkin ja hyvillä mielin lähdimme kotia! Myös videolle Tero sai tämän Essyn eka ajon.  

Myös tänä aamuna kävimme metsässä. Ekan lumen satoi eilen illalla ja yöllä, joten maastossa ei jälkiä näkynyt.  Kaikki neljä luppista irti samassa paikkaa ja saivathan ne jäniksen ylös! Ensin kuului Marikon ääni, mutta Tara se vasta sai jäniksen liikkeelle. Iso jänis ja tutut tavat, voi siitä sanoa! Me kaikki näimme jäniksen ja videollakin se juoksee, mutta hukka tuli ja saimme koirat  kiinni ja kotiin!

Oli mukava kuunnella ajoa ja seurata koirien touhuamista metsässä HYVÄSSÄ seurassa! Kiitos Eija ja Tero!