Helatorstai aamupäivällä alkoi kuuluman mahdoton meteli huussin takaa! Oli juuri tullut sieltä suunalta ja meidän Mariko ja Elly olivat jäänet rantaa, kahden kanadanhanhen uiskennellessa lähistöllä!

Koirat haukkui ja hanhet huusi! Kahdesta hanhesta ja kahdesta koirasta ei lähde niin valtava meteli, mikä sieltä kuului, joten lähdin katsomaan tilannetta. Ja mitä näinkään? Huussin takan uiskenteli 12 hanhea joita Elly komensi. Kerroin Ellylle, että ei niitä tarvitse komentaa, mutta hyvä kuitenkin kun ilmoitit!

Hanhet uiskentelivat rauhassa ja eivät välittäneet tuon taivaallista koirista. Minua ne kyllä seurasivat ja kun liikahdin alkoi mahdoton huuto. Siksipä jäin seuraamaan niitä pajupuskaan piiloutuneena! Mariko oli hävinnyt jonnekin ja Elly istui aivan vedenrajassa ja seurasi myös hanhia liikeitä!

Hanhet lähenivät pikkuhiljaa meitä ja Elly katseli pää kallellaan, kunnes yhtäkkiä yksi hanhi läksi huutaen ryntäämään kohti Ellyä ja kaikki muut hanhet samoin! Kun hanhet olivat n.10 metrin päässä, ryntäsi Elly karkuun minun ohi ja Mariko jostain säntäsi paikalle. Hanhet tekivät aivan rantakivillä käännöksen takaisin, niin että vesipisakat vain lenteli Marikon päälle! Mariko haukkui ja hanhet huusi ja Ellykin uskalsi tulla auttamaan hanhien häädössä!

Ja missä oli kamera? Kotona! Puhelin oli kuitenkin mukana, mutta sekin mökin pöydällä! Videokamera olisi pitänyt olla, sillä niin uskomattomalta tuo tilanne näytti ja hetkessä se oli ohi! Alla kuitenkin vähän todistusaineistoa!


12 niitä on


Tällä etäisyydellä rannasta hanhet uiskentelivat usean tunnin ajan!