savitaipale1.jpg
Taidetta Kalliosaadessa Varusjärvellä

Me olemme reissanneet mökiltä-mökille! Käväisimme Savitaipaleella Essyn ja hänen hovinsa luona ja sitten on olemalla oltu Pisulin mökkisaaressa! Mukavaa on ollu vaikka sää onkin ollut hyvin vaihteleva. Samoin kalansaaliit ovat vaihdelleet kohtailaisesta aivan kumpaankin ääripäähän. 

savitaipale.jpg

Täpläri on ollut autossa uskomattoman hienosti. Savitaipaleelle mennessä olimme varautuneet "usean pysähdyksen" taktiikkaan mutta vasta 5km ennen määränpäätä kuului takaa vikinää ja pari kertaa oli matkalla jo ehditty pysähtyä pienille ostoksille. Puruveden kala sattuu siihen matkalle ja siellä kävimme soppailemassa. Herkullisia tuoteita ja traavilohisiivu on minun suosikki eikä kylmäsavussakaan ole moittimista! Suosistelen!

Varusjärvi oli vesistö missä Essyn hovin mökkisaari sijaitsee. Kaunista seutua ja kun vielä kesän ainoat hellepäivät sattuivat siihen niin olipa huippureissu. Sanomattakin lienee selvää että koiruuksiilla oli mukavaa keskenään

savitaipale3.jpg
Kalastajat

savitaipale7.jpg
Varjossa on sopivan lämmintä...

savitaipale6.jpg
..vai pitäiskö kuitenkin käydä kääntää aurinkoa?

savitaipale4.jpg
Essy r

savitaipale2.jpg
Demi, Täpläri ja kalastajat

savitaipale5.jpg
Elly

Pipsulin mökkisaaressa olemme olleet "jussina" ja sitten viimme viikon. Koirat ovat sielläkin nauttineet olostaan ja Täplärikin on heittänyt pentuturkin järveen useaan otteeseen mutta joka kerta "vahingossa"! Noo, eiköhän se siitä pikkuhiljaa opi että laiturilla ei kannata nojailla veneisiin tai rantakivilla yrittää tavoitella sitä kauinpana kasvavaa kaislaa!

kalassa.jpg
Yritetty on tosissaan kalastaa!

Kuulumisia on pentujen laumanjohtajilta tullut mukavasti ja pääsääntöisesti heillä menee hyvin! Sisäsiisteys on vielä opetteluasteella mutta eihän sitä ikää ole vasta kuin 10 vk. Täplä ehtii aika hyvin ulos mutta nopea pitää olla oven avaajan ja jos ovi on valmiiksi auki, tulee pissit jo kynnykselle.

Hihnassa on opeteltu kulkeemaan ja pönötystäkin on harjoiteltu. Hyvin on oppivaista sorttia mutta mielettömän itsepäinen, rohkea ja malttamaton! Tekee juuri sitä mitä itse haluaa ja ei todellakaan ole tullut rauhalliseen, miellyttämisen haluiseen äitiinsä! Luoksetuloa on harjoiteltu oikein urakalla, samoin kynsien leikkausta ja korvien /hampaiden katsomista! Päiväpäivältä hommat sujuu jouhevammin!

Pari kuvaa Taika Jimistä! 

taika1.jpg
Uuteen laumaan lähtötunnelmissa.

taika.jpg
Uudessa kodissa tutkimusmatkalla