Tammi- ja helmikuussa oli meillä vain muutama metsäpäivä, johtuen kovista pakkasista.

Elly kehittyi kohtalaisesti syksyn aikana ja Mariko ajeli vaihtelevasti.

Muutama tosi hyvä metsäpäivä meillä oli Marikon kanssa, mutta ne kerrat eivät vain sattuneet koepäiviksi!

Marikon oikea jalka vaivasi vaihtelevasti ja kun alkusyksystä ei eläinlääkärikään siitä vikaa löytänyt, niin yritimme treenata, kilpailla ja levätä sopivassa suhteessa. Välillä Mariko oli metsässä "oma itsensä", mutta välillä taas oli sellaisia päiviä, että mietin kuumeisesti, mikä on pielessä! Arvatkaa vaan ahdistiko ja useaan kertaan purin mietäni läheisilleni!

Marraskuussa, kun yhdistyksen mesteruuskoe oli mennyt huhaillessa, tilasin Marikolle ajan (kokeneelle) eläinlääkärille. Marikon jalka kuvattiin taas ja kesällä otettuja kuvia verrattiin uusiin kuviin! Sieltähän se vika löytyi! Marikolla on alkava nivelrikko oik.jalan kinnernivelessä. Ilmeisesti nivelpinta on vaurioitunut silloin kun Mariko 4kk ikäisenä putosi! Tästä löytyy juttua TÄÄLTÄ. Kun Mariko on kevytrakenteinen, on jalka kestänyt hyvin pitkätkin metsäpäivät, mutta pentujen jälkeen se aikoi oireilemaan.

Nyt Mariko syö glukosamiiniä ja tulehduskipulääkettä  nimeltä Meloxicam.

Kotioloissa Mariko leikkii varsin vaudikkaasti Ellyn kanssa, eikä jalka vaivaa, mutta pientä aamu jäykkyyttä siinnä on.

Kevättä tosiinkin on jo ilmassa!!! Puutyöt on aloitettu! Ukko on pilkkonut puita ja minä olen saanut pinottua kaksi pitkää pinoa! Kyllä roppa on kipeä!


Pikku apulaiset.

Apulaisista ei vaan ole varsinaista hyötyä, sillä he kantavat puita kyllä uutterasti, mutta vievät ne pihamalle tai lumikasaan ja sinne ne puut sitten unohtuu! Mukana on kumminkin saatava olla!


Ai miksi en saa mennä kauemmaksi?

Elly on muutaman kerran meinannut lähteä tutkimaan ympäristöä, mutta kun se on niiiiiiin tottelevainen, niin se uskonut ja tuullut kutsusta pois!


Kukkulankuninkaat

Ellyn kanssa olisi tarkoitus käydä muutamassa näyttelyssä kevään  ja kesän aikana. Marikohan ei voi toistaiseksi osallistua, koska sillä on lääkitys ja muutenkaan se ei pidä esiintymisestä, joten tuskinpä sitä enää näyttelykehässä nähdään. Vain turistina lähtee mukaan hän joskus!

Ainakin Kokkolaan olemme lähdössä  2-3.7, mutta joukkueen kokoonpano on vielä arvoitus. Minä ainakin lähden  ja toivottavasti P-K.n beagle yhdistyksestä lähtee paljon muitakin.Yritetään saada niin paljon väkeä mukaan, että mennään pikku bussilla tai linja-autolla.  Tietoa tapahtumasta löytyy täältä