nav16kaavi.jpg

NAV=  naisten ajovoittaja, jossa beaglet kisaavat naisohjaajansa kanssa paremmuudesta! Tänä vuonna kisa käytiin 3.12.2016 Kaavilla Raukussa. Kisaan osallistui 8 beagleä ohjaajineen, joista oli 4 Pohjois-Karjalasta.

Erittäin hyvin järjestetty kisatapahtuma ja jopa turistikoira Ellylle löytyi päivähoito/pissitys paikanpäältä!

Unelman kanssa olimme kisaamassa ja jälleen kerran tulos ei aivan riittänyt ykköseen BEAJ 2 / 58,54 pist. Sijoitus viides!

Unelma työskenteli kyllä hienosti ja innokkaasti 25cm pulverilumessa mutta se tiukkuus vaikutti ajoaikaan, haukku- sekä tietenkin ajotaitonumeroon! Metsästysinnosta toinen peräkkäinen 5!

 Ekassa erässä olisin itse voinut olla aktiivisempi ja soittaa useammin pantaan, kun haukku ei kuulunut, mutta kun seuranta oli toisella tuomarilla oletin hänen soittavan.  UP.n mukaan Unelmalla oli enempi haukuttuja minuutteja kuin tuomareiden papereissa ajoaika. Toisessa erässä pidin huolen että olin aivan tuomarin vieressä ja soitin heti tarvittaessa pantaan!

Haku Unelmalla olin taas aivan upeaa! Eka jänis ylhäällä 15min. Toinen haku 25min ja siinnä meni jonkun verran jopa aikaa hukkaan kun maasto-opas ”karkasi” autolta olevinaan viemään koiraa oikeaan suuntaan! Unelma katseli ihmeissään, että mitä tuo ukko oikein höpöttää ja huitoo, tullen takasi autolle n150m päästä ja sitten läksi vasta omille kiemuroilleen! ’
Toisen erän jänis juoksi lähes suoraan toista kilometriä vilkkaasti liikennöidylle tielle mutta onneksi tyhmätuomari, maasto-oppaan kanssa, ehti nopeasti paikalle ja ottamaan koiran kiinni!

Screenshot_2016-12-06-17-11-10.jpg
Toisen erän toinen haku


Kohtuuton häiriö ja uusi haku joka kesti 42 min. Hienosti Unelma rengasti ja haki. Maasto-opas oli metsään menossa kun toppuuttelin ryhmää että ei lähetä minnekkään vaan koira hakee ja niinhän se haki! Tais ehtiä käydä parhaillaan 800m päässä ja jänis lähti n 650m meistä! Ajo oli taas keräilyä! Välillä mentiin haukkuen hirveää vauhtia ja sitten taas ääneti jäljitystä ja taas spurtti kunnes tuli se lopullinen hukka ja jänis katosi jonnekin ennen erän loppua.

nav1.jpg
Iloiset osallistujat palkintopöydän takana!

Viikonloppuna oli myös Karjalasten Taitajien myyjäiset IsoMyyn yläkerrassa jossa meillä Tuijan kanssa oli yhteinen ”kauppa”! Tuija piti ”Kauppaa pystyssä” kun minä olin koirien kanssa Kaavilla. Sunnuntai ja maanantai sitten yhdessä siellä päivystettiin mutta maksavia asiakkaita olisi saanut olla liikkeellä enempi!

myyjaiset2-5.12.16.jpg
Meidän kauppa!