Maanantaina olin metsässä Elly kanssa joka työskenteli vaihteeksi aivan kiitettävästi. Aamulla Elly läksi ihan itse hakemaan eikä jäänyt pyörimään nuotiolle, kuten sillä on ollut tapana. Varsin pian se saikin jäniksen ylös, mutta ajo kesti vain 9 min ja sitten jänis hävisi. Jonkun ajan kuluttua Elly tuli pois joten siinnä olisi kyllä toivomisen varaa, että selvittäisi hukkaa kauemmin.

Paikka minne Elly sen jäniksen kadotti oli n 1,2 km suoraan autolta joten en viitsinyt lähteä kävelemään sinne, vaan ajoimme lähemmäksi autolla ja sitten kävelin 550m autolta jolloin tulimme hukkapaikan lähistölle.

Elly häipyi metsään ja sai jäniksen vielä jalkeille, mutta nyt ajo kesti 4 min ja meni suoraan asvalttitietä kohti jääden n.300m siitä. Olin kokoajan valmiina lähtemään asvalttitielle, mutta onneksi Elly ei mennyt enää lähemmäksi sitä.  Lunta satoi tässä vaiheessa jo taivaan täydeltä, joten kun Elly tuli autolle läksimme pois.

Tiistaina olikin sitten lunta maassa jo aamusta. Unelma mukaan ja menoksi. Matkalta otin Tuijan kyytiin seuraksi nuotiolle.

Kun ajelimme jahtipaikolle, oli useissa paikoissa juossut jänis tiellä. Menimme yhdestä yöjäljesta n 100m päähän ja teimme nuotion. Unelma etsi lähistöltä ja kun vähän ohjailin yöjäljen suuntaan, löysi Unelma sen ja 1,5h oli neitokainen yöjäljellä, ennen kuin tuli moikkaamaan meitä nuotiolle.

Jälleen vähän vedättelin suuntaan missä Unelma oli pyörinyt ja sinne se tytteli metsään häipyi. Sitten alkoi kuulua ajo, mutta en minä innoissani muistanut kelloa katsoa vaan soitin Tuijalle, että kuuletko kun Unelma ajaa!? Ääni ei oikein kuulunut tielle eikä nuotiolle, mutta maltoin mieleni, enkä mennyt sekaan sotkemaan. Ainakin kolme varttia sieltä kuului haukahtelua ja on vaikea arvioida millaisia kiemuroita siellä tehtiin, mutta pienellä alalla ajo pyöri kuusikossa ja kesällä harvennetussa taimikossa. Hyvä Unelma!

Kun Unelma tuli pois niin kävin katsomassa ja kuusikko oli "täynnä" polkuja joissa oli mennyt jänis ja Unelma. Päivä oli jo puolessa joten kotiin piti joutua ja valmistautumaan töihin.

Tänään oli Marikon vuoro. Eilen oli sanonut Tuijalle, että kyllä se huomenna tulee tuo jänis pois ryteiköstä, kun lähdemme Marikon kanssa, mutta kuikas kävikään.

Menimme samaan paikkaan kuin  eilen ja teimme nuotion.  Marikon haku meni aivan päinvastaiseen suuntaan kuin missä Unelma eilen ahkeroi ja ajo alkoi. (Haku alta 10min)

Jänis piti "passinaista" pilkkanaan ja Mariko ajoi taas kerran erinomaisesti. Näin jäniksen useita kertoja, mutta en päässyt ampumaan. Lähes 3h ehti Mariko ajaa, kun pääsin ajon väliin ja sain Marikon kiinni, eikä niitä yli 5min hukkia tainnut tulla kuin pari  ja niistäkin toinen siitä syystä kun ajo meni kauaksi.  On se tuo Mariko niin HYVÄ!


Jäniksenkauhut kuvattuna kesällä