unelma1.jpg

 Astalan Unelma, Uukku, U-koira, U

U-koija, kuten Matias alkoi parivuotiaana Unelmaa kutsumaan, on hyvin itsenäinen ja energinen beagle neitokainen. Pienestä pitäen on kulkenut "omia teitään" ja ei omaa sitä ihmisen miellyttämishalua joka meidän kaikilla muilla koirilla jossain määrin on ollut!
On nykyisin suhteellisen kiltti kotioloissa mutta pentuna riiviö joka tarjosi hammasta kaikille mahdollisille esineille. Siinnä meni kännykät, kaukosäätimet, sähköjohdot,  puhumattakaan tyynyjen ja mattojen nurkista jne. lista vois jatkaa loputtomiin. Nykyisinkin pitää huolen ruoka-ajoista ja ja välipaloista joita ilmaisee äänekkäästi haluavansa.
Myös metsässä U kulkee "omia teitään" ja hakee itsenäisesti sekä ajaa loistavasti! Tiukka on ja ääntä saisi tulla huomattavasti enempi. Kiinni saaminen on suurin ongelma ja metsästyspäiville meinaa tulla pituutta!
Unelman ajokoeuraa ovat vaivanneet pienet haaverit! Syksyllä 2013 repesi kannuskynsi etujalasta. Ensin eläinlääkäri antoi siihen antibioottikuurin ja kynsi näytti parantuneen mutta sitten huomattiinkin että se on mennyt kuolioon ja kynsi piti poistaa. Syksyllä 2014 oli sitten vuorossa nielutulehtus ja kun eläinlääkäri rauhoitti Unelman, löytyi kurkusta heinänpätkä. Siitä kun toipui ja alkoi olla taas "koekunnossa", alkoivat juoksut. Eikä nuo lopputalven kelitkään olleet kummoiset kun vuorotellen oli pakkasta ja lauhaa. Usein oli karppakeli ja jäi  ilmoittamatta / lähtemättä kokeisiin. Ensi syksynä sitten mennään 100 lasissa!

Kesällä 2014 oli Unelmalla pennut Astalan kennelissä.
Pentueen sukutaulu:http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI35158/10&ReknoE=FI41861/11

 

V__2BFB.jpg

 

Syksy 2015 alkoi mukavasti! Unelma haki hyvin ja ajoi kohtalaisesti! Mutta sitten nielutulehdus uusi ja antibioottikuurin jälkeen nielurisat leikattiin. Kaksi koetta ehti mennä pipariksi kun en tajunnut että nielu taas vaivaa. Etenkin Kiihtelyksen pitäjänmestaruuskokeessa haukku oli aivan "räkimistä" ja ajettavakin katosi tosi nopeasti metsään.

Leikkauksen jälkeen oli aivan kuin toinen koira metsässä! Hyvä haku ja itsenäinen työskentely oli säilyneet mutta ääntä tuli reipaammin ja se oli hyvin mahtipontista ja kuuluvaa. Yhdessä kokeessa ehdimme käydä ennen kuin juoksut alkoivat.

25.12.2015 Unelma on astutettu Astalan Sällillä ja pentuja odotellaan helmikuun loppupuolella!

24.2.2016 Syntyi pennut, 1 narttu ja 3 urosta. 

Kausi 2016-17: PM kokeeseen emme osallistuneet koska juuri silloin oli valeraskaus pahimmillaan. Syksyn mittaan osallistuimme useaan kokeeseen ja hyvinhän se Unelma toimi metsässä. Taulikossa viimme kauden kokeet ja tuo 2pist tyhjä haku "omassa maastossa".

BEAJ (jäsentenvälinen) lumi BEAJ-2   58,54 Kaavi 3.12.2016 PÄÄKKÖNEN AULI
BEAJ lumi BEAJ-1 2 vkon koe 79,08 Kontiolahti 28.11.2016 KINNUNEN PERTTI
BEAJ lumi BEAJ-2   51,83 Ilomantsi 12.11.2016 KUIVALAINEN JANI
BEAJ paljas maa BEAJ-2 2 vkon koe 52,54 Joensuu 7.11.2016 PIRHONEN RITVA
BEAJ paljas maa BEAJ-3   45,79 Joensuu 23.10.2016 KUIVALAINEN JANI
BEAJ paljas maa BEAJ-0   2,00 Joensuu 14.10.2016 RÄSÄNEN MARTTI

SBJ.n parasajurilistalle myös Unelma pääsi saavutuksineen  http://www.beaglejarjesto.fi/perus/paras_ajuri_seuranta.htm

Syksyllä 2017 Unelma pääsi Idän valintakokeeseen, karsintakokeen toiselta sijalta, mutta valintakokeessa jäi jänikset löytymättä! Marraskuussa alkoivat juoksut ja kävimme Lehtipaavalin Lakun luona. Tuloksena oli tammikuussa syntyneet kolme pentua, yksi narttu ja kaksi urosta.
Syksy 2018: Piirinmestaruuskoe alkoi hyvin! Eka jänis löytyi mutta sitten toinen koira tuli ajoon mukaan ja jouduin hakemaan Unelman pois! Uusi haku ei tuottanut tulosta ja lohkopaikka jäi haaveeksi!
Kennelmiesten mestaruus kuitenkin irtosi ainoana beaglenä ja lisää lohdutusta toi Kiihtelysvaaran Pitäjänmestaruus neljän koiran sakissa!
Se puuttuva ykkönen tuli Tokrajärvenkokeessa ja Kennelliitto vahvisti Unelman KVA tittelin 15.11.2018

2019 Suomen Beaglejärjestön vuosikokouksessa Unelma palkittiin pronssisella periyttäjäpalkinnolla
2020 Suomen Beaglejärjestön vuosikokouksessa Unelma palkittiin hopeisella periyttäjäpalkinnolla