pm.jpg
Ehkä ekan erän kyltti olisi pitänyt jättää tienvarteen!?

Tuuria sanotan olevan kahdenlaista; huono ja he….. huonoa! Onneksi meillä Unelman kanssa on ollut kokeissa vain sitä huonoa tuuria! Koira on kunnossa, samoin emäntä ja koekalenterisamme on jo 2 tulevaa koetta joihin osallistumme.

Pe 12.10 osallistuimme suurin odotuksin PM-kokeeseen ja sehän meni sitten meille jo aivan tuttua rataa. Eka nopea ylösotto tai siis jänishän oli lähtenyt jo liikkeelle kun me auton ovia paukutimme ja minä yritin saada tutkan pelaamaan. Puhelinkin muuten ekaa kertaa takkuili tänä syksynä ja ilmeisesti johtui siitä kun latasin edellisenä päivänä siihen viruksentorjuntaohjelman. Onneksi oli toinen luuri jossa seuranta alkoi toimia ja päästiin aloittamaan.
Kun sain Unelmalle pannan kaulaan, lähti se autolta kierrokselleen ja kun se tuli rinteeseen, alkoi kuulua ääntä harvakseltaan, oli kulunut 12min. Minä olin aivan ihmeissäni, että mitä nyt tapahtuu, kun Unelmahan on tunnetusti todella tiukka. Siinä sitä sitten tuomareille yritin selittää että minusta jänis pitää olla liikkeellä kun Unelma antaa ääntä. Unelma eteni aika suoraviivaisesti ja me kuunneltiin ja sitten pieni sykerö ja perslähtö!
Ylituomariryhmä tuli paikalle ja me kuuntelimme ajoa. Pari lenkkiä siinnä mentiin vauhdikkaasti. Sitten tuli hukka ja me lähdimme ryhmätuomarin kanssa katsomaan tilannetta. Näimme Unelman työn touhussa ja perslähdöllä lähti ajo ja vauhdikkaasti olivat ohittaneet toisen tuomarin ja ylituomariryhmän.
Sitten ryhmätuomari kertoi että haukkulaskuri ei toimi ja pyysi tarkistamaan onko tehdasasetus! No minä näpräsin tutkaa ja laitoin sen herkimmälle. Sitten kuuntelin ja juuri kun olin sanomassa ryhmätuomarille että ei tuo oo Unelma, soi hänen puhelin ja toinen tuomari ilmoitti että Unelma kävi hänen luonaan jne.
Pikapikaa lähdimme pois metsästä autolle ja siellä totesimme että toinen koira oli tullut Unelman ajoon!!! Tälläväliin oli Unelma palannut sinne missä sen toisen koiran haukku alkoi kuulumaan. Suorilla matkaa 800m ja tietäpitkin paljon ehkä 8 km! Lisäksi Unelma meni kokoajan isompaa tietä kohti, joten aikamoista haipakkaa autolla menimme sinne missä se oli! Unelma ehti kyllä jo kääntymään takaisin päin mutta hienosti tuli parista sataa metristä kun pilliin puhalsin luokseni ja pääsimme jatkamaan erää toisessa paikassa. Ja sitten sitä toista jänistä ei löytynyt!
Lehdessä oli ilmoitettu maasto väärin ja siksi siellä oli muita metsästäjiä! Tapasimme miehen jonka koira ilmeisesti oli tullut Unelman ajoon. Lisäksi toisessa irtilaskupaikassa käppäili metsässä 2 miestä ja beaglevanhus. Miehet näyttivät olevan tositoimissa liikenteessä. Toisella oli haulikko olkapäällä ja toisella kainalossa kun huomasin heidät. Reput näyttivät painavilta. He valittelivat, että sattuivat koemaastoon, mutta meillä oli kyltti laitettuna jo aamulla tienvarteen, joten ihmetyttää kun eivät sitä muka olleet huomanneet sitä!
Maastossa, missä loppuajan olimme, oli pupunpapanoita ja yöjälkeä, mutta ei vaan pupu löytynyt!
Ajoa tuli 51 min ja pisteitä 27,88, sijoitus 6/7.

Sitten ne päivän positiiviset tapahtumat!
Asta ja Kara olivat liekeissä! Kara metsässä ja Asta majalla kun tulokset julistettiin! Kara ajoi toiseksi parhaan tuloksen ja raivasi tiensä Idän lohkokarsintoihin!
Lisäksi kasvattini Maliskan Pirre ajoi BEAj 2 tuloksen 55,00pist. Koe oli Pirren ensimmäinen. Pirre oli ajanut täydet 120min ekaan erää mutta sitten toinen jänis oli sielläkin jäänyt löytymättä!

TULOKSET:http://www.beaglejarjesto.fi/foorumi/viewtopic.php?t=4656