Eilen Friidu ja mamma kävivät metsässä ja minua ei otettu mukaan! Kun ne tulivat kotiin , oli mammalla hiki ja se oli pahalla päällä. Ei se Friidulle kiukunnut, vaan manaili uusia metsästyskoirarotuja! Kelkka uralla tai siis metäsautotiellä, jossa oli ajettu mootorikelkalla, oli niitä vastaan tullut kolme ISOA koiraa irti. Omistajat oli tullut perässä, mutta ei niillä ollut hihnoja eikä koirilla pantoja!  Yksi niistä koirista oli ollut joku "seisoja" ja kaksi muuta samaa kokoluokkaa, mutta ei mamma niiden rotu ollut tiennyt. Aika kilttejä ne oli ollut, mutta kuitenkin pientä rähinää ne oli saaneet aikaiseksi Friidun puolustaessa mammaa. Sitten ne ihmiset oli vielä ollut kuuroja, kun mamma oli niille "Hyvää Päivää" toivottanut, niin eivät olleet vastanneet. Olivat vaan mammaa ja Friidua hyvin syyttävästi mulkoilleet!? Mamma ja Friidu olivat olleet meidän seuran metsästysmailla, joten niillä oli lupa olla siellä, mutta millähän luvalla ne vastaantulijat siellä olivat? Ai mistäkö tiedän, mitä siellä oli tapahtunut? Mamma kertoi ukolle illalla päivän tapahtumat ja minä kuuntelin tarkasti!

Mitäs meille muuta kuuluu? Noo minä ainakin katson tarkasi mitä syön ja se sitten Friidua ärsyttää! Minä nostan kupista nappulat lattialle ja katson onko mamma jotain piilottanut niiden alle. Sitten jätän nappulat lattialle odottamaan, jos sattui tulemaan niin kova nälkä, että ne maistuis! Kun Friidu oli kaupungissa sai nappulat olla rauhassa lattialla ja minä söin ne seuraavana päivänä. Kotona olleesaan Friidu vahtaa niitä ja syö ne heti kun vaan pääsee niihin käsiksi!

 
Friidu vahtaa portin takana minun kuppia....


..ja vahtaa..


....eikä suotta, sillä minun kuppi on portintakana.


Lattian Friidu sai putsata, mutta kupin mamma otti pois!
 

Kun mamma kävi viime viikolla kaupungissa, oli se käynyt eläintarvikeliikeessä ostamassa meille ruokaa. Samalla se oli ostanut yhden lelun. Friidu tietenkin omi sen ja yritti tappaa tai siis saada vinkumisen loppumaan, mutta se lelu vaan kesti ja kesti ja lopulta katosi, kun Friidu oli käymässä iltapissillä! Ukko laittoi sen uunille. Eikä Friidu sitä enää saanut.


Siellä se Friidu sitä lelua vinguttaa.


Tässä se lelu!
 


Friidu ja lelu!

Hi-hi, yhdennäköisyyttä Friidulla ja lelulla on ainakin silmien osalta? 

Nyt ei ehdi enempää turisemaan, kun pitää joutua lenkille: tuumailee Mariko