ja katse tulevaan!

Syksy oli metsäreissu ja ajokoe täyteinen, vaikka meillä ei omilla koirilla päästykään osallistumaan kokeisiin. Harjoiteltu on kyllä siitäkin edestä. Ellylle kertyi 38 metsäreissua, Unelmalle 31 ja Marikolle 29 syksyn aikana.

Tavoitteena oli saada nopeita ylösottoja sekä hyviä, pitkiä ajoja koirille ja ainakin Marikon osalta se liiankin hyvin täyttyi. Mariko sai joka reissu jäniksen liikeelle ja vaikka syksyllä lupasin sille ampua jokaisen jäniksen joka eteen sattuu, niin "pakko" oli välillä pitää taukoa. Luukin jo, että jäniksen menee liian vähiin, mutta väärässä olin. Kun lumikelit tuli, totuus paljastui ja jäniksiä on edelleenkin paljon meidän aluella!

Myös Elly on kehittynyt alkusyksystä. Kylmähaku on edelleen hakusessa mutta kun jälki löytyy Elly työskentelee aivan kohtalaisesti. Alkusyksystähän Elly meni mieluummin koppiin ja katseli sieltä ikkunasta, kun pakkasimme autoa metsään lähtöä varten. Nyt se on menossa autoon omatoimisesti

Unelma on myös löytänyt useita jäniksiä ja pöläytellyt niitä vaihtelevasti.

Olen käyttänyt Unelmaa aivan yksin metsässä ja antanut sen touhuta siellä omia juttujaan. Välillä se on pyörinyt aivan lähellä nuotiota, mutta vastaavasti joskus lähtenyt muutaman sadan metrin päähän. Sitten kun se jänis on ollut ylhäällä, niin ei ole mamma enää kiinnostanut pätkääkään ja tosi kiitettävästi on pysynyt myös hukan selvityksessä.

"Beagletyskavereiden" kanssa olemme tehneet useita mieleen painuvia metsäreissuja kauden aikana ja niitä on tarkoitus jatkaa heti ensi viikonloppuna, kun Marikon tytär, Essy, saapuu vieraaksemme laumoineen.

Tästä on hyvä lähteä uuteen vuoteen. Marikon jalka kestää lyhyet metsäpäivät kuten eilen n 6,5 h .  Elly ja Unelma jatkaa haku- ja ajoharjoittelua olosuhteiden sallimissa puitteissa ja töitäkin minulla olisi tarkoitus tehdä käsitöitä unohtamatta.  

Lisäksi sitä pitäisi muutamassa näyttelyssä pyörähtää Unelman ja Ellyn kanssa. Ainakin päänäyttelyyn Kajaaniin suunnittelen lähtöä, mutta mukaan lähtevä koiramäärä on vielä avoin.