Piirinmestaruus on kilpailtu ja menestys oli aivan hyvä! Molemmat ajoivat BEAJ2 tuloksen ja sijoittuivat tuloslistalla sijoille 4 ja 5. Osallistujia oli 13.

Elly oli kisaamassa omassa tutussa maastossa ystävättäreni Anskun ohjaamana! Haku oli ollut varsinkin toisessa erässä olematonta ja vähän oli katsellut sen näköisenä että ”onko pakko jos ei tahdo”. Karkko jänistä oli sitten retuuttanut ajaa ja mielestäni aivan hyvin sillä minuutteja siitä oli kertynyt peräti 102. Ekassa haussa oli meinannut haukkua itsensä ulos! Yhteispisteet 51,46.
Olen tyytyväinen Ellyn suoritukseen! Kunto ei ole vielä sitä mitä se pitäisi olla! Keväällä oli pennut ja kun kausi alkoi, ehdimme käydä 2xmetsässä kun alkoi juoksut, 2x kävimme juoksujen alussa ja 1 kerran juoksujen jälkeen, ennen kisaa.

Kiitos Ansku kun lähdit ohjaamaan Ellyä kokeeseen ja mahdollistit sen että kumpikin koira voi osallistua! 

”U-koija” ahkeroi Röksässä lähes kaiken käytössä olevan ajan ja vielä erien välissäkin varttitunnin! Se on kyllä varsinainen ”työmyyrä”! Sitä ei haittaa yhtään ketä siellä työmaalla pilkistelee, se tekee omaa työtään itsenäisesti ja päättäväisesti! Pääsin kokeessa seuraamaan tiehukan selvittelyä pariinkin otteeseen ja mallikkaasti Unelma nekin hoiti!

Mutta se haukkuminen, kuinka se voikin olla niin ”kortilla” että kortille ei voi viivaa piirtää?! 3min oli ollut ylituomarin edessä jäniksestä jäljessä ja ääneti oli mennyt tiellä. Ekaan erään kertyi ajominuutteja 81.

 Toisen erän haku oli pitkä! Pelkäsin jo että sitä toista todellakaan ei löydy! Löytyihän se ja sitten ajossa olikin yhtäkkiä 2 jänistä! Ryhmätuomari näki jäniksen vaarassa ja se meni koira perässä meistä poispäin ja minä olin toisen tuomarin kanssa puolen kilsan päässä ja jänis hyppi aukolla meidän edessä pari minuuttia. Nämä havainnot olivat lähes yhtäaika.

Uskoisin että tämä vaikeutti Unelman työskentelyä! Kun se on tiukka, niin epävarmuus kasvoi, kun sitä jälkeä oli vähän siellä sun täällä ja se piti suunsa kiinni! Gepsi oli piirtänyt sakkiruudun näytölle! Jälkeä oli siis ristiin rastiin! Ajominuutteja kertyi 50. Yhteispisteet 55,94 jolla saavutimme ekan varapaikan lohkoon!

Myöskään Unelman kunto ei vielä ole parhaimmillaan mutta siitä omistaja voi syyttää itseään! Se on vielä ”massava” mutta teemme kovasti töitä saadaksemme vähän massaa pois! Uskoisin että ääntäkin tulee paremmin kun ei liiat kilot paina!

Ja sitten se kaikkien jännittämä kiinni saanti, joka on ollut aikamoinen ongelma ajoittain! Kokeessa se sujui yllättävän hyvin. Ryhmätuomari sai Unelman kiinni täydestä ajosta n 15 min erän loputtua ja toisella erällä mie sain sen kiinni hukalta erä loputtua!

Paikan vaihto erien välissä vähän venähti kun maasto, mihin olimme menossa, oli thaimaalaisten marjanpoimijoiden valloittama! Viimeisenä tultiin majalle ja siellä oli jo veikkailtu, että en saa Unelmaa kiinni! Tällä kertaa se kuitenkin oli väärä luulo!

Kaikken kaikkiaan erinomainen metsäpäivä! Välillä jouduimme hirvikärpästen hyökkäyksen kohteeksi, välillä tuuli ja jopa sadekin kasteli meidät, mutta oli mukavaa olla metsässä miellyttävien ja asiansa osaavien tuomareiden kanssa! Kiitos tuomareille!

Minun piti ottaa kuvia kokeen aikana ! Vaan muistinko? En! Ehkä vähän jännitti! Tuomarina oleminen on paljon helpompaa mutta oman koiran ohjaaminen jännittää niin kamalasti!