P-K.n beagleyhdistyksen pilkimestaruudesta kisattiin Kivilammella pilvipoutaisessa, ajoittain tuulisessa, säässä. Muukaan oli uskaltautunut reilut 20 henkilöä. Sarjoja oli 4, yleinen miehet, yleinen naiset, sekä veteraanimiehet ja -naiset. Nuortensarjassa ei ollut osanottajia.

Edellisenä iltana kävin etsimässä autotallista pilkkivälineeni, pari vapaa ja pilkkikukkaro, jossa näytti olevan pystypilkkejä ja vormustoita, jos vavoissa olevat välineet pettää. Pilkkireppu oli valmiiksi apukeittiössä kun myös metsärepun virkaa hän hoitaa ja en vielä ollut sitä "tyhjentänyt".  Myös kaira näytti olevan autotallissa jonka sitten ukko oli aamulla huolehtinut mukaan. Menomatkalla kävin pari toukkapurkkia marketista. 

Jo aamukahvilla käytiin sanallista taistelua mestaruudesta ja itsekukin vannoin omien kikkojensa sekä välineidensä puolesta. Varsinkin edeliisten kausien mestarit olivat varustautuneet hyvin ja jopa erilaisia syöttivaihtoehtoja näytti heillä olevan. 

Kun virallinen pussien jako oli ollut, saimme luvan siirtymiseen jäälle. Jäällä olikin varsin hyvä kävellä sillä Olli kävi edellisenä päivänä ajamassa moottorikelkalla jälkeä ja nyt jälki kantoi. Suurin osa pilkijöistä siirtyikin hetimiten lammen lähes kauvimmaiselle nurkalle ja jäivät myös sinne pilkittämään.

Minä jäin aivan saunarantaan muutaman  muun kanssa. Sain vain sormenmittaisia ahvenia vaikka tein reikiä useita. Pikkuhiljaa siirryin ja siirryin vastarantaa kohti. Sinikalle huikkasin vielä mennessä, että eikös ne aina suuret kalat ole vastarannalla. Matkaa oli varmaankin alta  100m. Sieltä sitten sain 6 "pannukarkeaa" ahventa joista suurin painoi 320g joilla irtosi naistensarjan voitto sekä koko yhdistyksen mestaruus.


Vasenmalta veteraaninaisten voittaja Sinikka Eskelinen, yleisen sarjan Pehkonen ja mie.