La 12.11.2016 osallistui Unelma Tokrajärvellä ajokokeeseen! Ylituomari puhuttelussaan kannusti tuomareita rohkeisiin ratkaisuihin kohtuuttoman häiriön sattuessa. Esimerkiksi pihaan menevästä ajosta keskusteltiin ja etenkin siitä milloin on syytä ottaa koira kiinni ja milloin ei! Myös tielle meneviä ajoja arvioitiin.

Kun meidän ryhmä meni maastoon, autiona olevan talon lähelle, niin siellä vitsailimme kohtuuttomasta häiriöstä! Ylituomarille meinasimme lähettää kuvan pihassa olevasta koirasta mutta ei ehditty kun hän jo tuli itse paikalle!

koohtuuton.jpg

Onko kohtuuton häiriö portailla oleva koira? No mutta ei se ainakaan Unelmaa häirinnyt!

Maastossa sensijaan oli tapahtumia riittävästi mutta ei niin paljoa että se ykkönen olisi tullut.

Eka haku 53min ja heti kun yöjälki näytti tutkan mukaan löytyvän lähti myös ajo joka oli takkuista ja jänis näytti juoksevan samoja jälkijä. Ajoa kertyi ekaan erään vain 34 min. Emme pääseet paikalle toteamaan miksi ajo loppui kun maasto oli niin vaikeakulkuista., suota ja vesottua aluetta. Suhteellisen hyvä haun lisäksi parasta oli että Unelma tuli n 400 m päästä pilliin pois!

Keli oli lumikeli, pakkasta muutama aste ja pöllyävää irtolunta muutama sentti.

Toinen haku 27min ja kun ajo läksi se meni kuulumattomiin mökkitielle. Ehdimme jo lähteä ajon perään mutta se tulikin takaisin meidän ohi ja toiseen suuntaan metsätietä pitkin ja sitten taloon menevälle tielle ja sitten lähes kylätielle. Unelma kävi n 50m päässä kylätieltä ja kääntyi takaisin etsien tien sivuilta tullen aivan meidän luokse. Matkaa oli kylätielle lähes 3km joten aikaa meni hukaan paljon. Kun Unelma läksi takasin meidän luota ja sitten ajoin autolla perään ja tavoitin Unelman kylätieltä. Keskellä tietä oli jäniksen jäljet! Ryhmä tuli jalkaisin perästä ja sain luvan ottaa koiran kiinni ja vaihdoimme pienen pähkäilyn jälkeen vielä uuteen maastoon.

Siellä haku 3 min ja ajoa se 31min. Ajoa siis kertyi päivän aikana 110min ja tulos oli BEAJ2/ 51,83pist

Positiivistä oli että jäniksiä löytyi ja Unelma tuli joka kiinniotto tilanteessa pilliin minun luokse! Kuntoa ja into Unelmalla riittää ja vauhtiakin on ainakin riittävästi! 

Maastossa missä Anskun ja Eikan Miilu ajokoira työskenteli oli sitten vähän hankalampi kohtuuton häiriö! Kaksi isoa koiraa oli hyökännyt Miilun kimppuun painaen miilun ojaan.  Onneksi ryhmä oli ehtinyt hätiin ja Eikka oli saanut Miilun syliinsä ja toinen tuomari oli kepakon avulla pitänyt hyökkäilijät loitolla. Eikka oli kantanut Miilun autoon ja paikkaa olivat vaihtaneet! Miilu oli työskennellyt uudessa maastossa aivan hyvin. 

MUTTA Entäpä jos ne koirat olisivat olleet meidän maastossa??? Parempi kun ei edes rupea arvailemaan kuinka siinnä olisi käynyt! Semmoiset kokeet tälläkertaa!