Vappupäivänä lähdimme ekaa kertaa tänä keväänä mökille! Myös Ellylle se oli eka matka ukon autossa, sekä veneessä. Autossa Elly oli kiltisti. Vain kerran minun piti sitä komentaa, kun se meinas ruveta riehumaan ja kiipesi minun päälle! Myös veneessa se osasi olla rauhallisesti, taisi vähän pelottaa kun niin mamman syliin painautui.

Saaressa meillä oli paljon tutkimista ja siellä aika, sateesta ja tuulesta huolimatta, kului enimmäkseen ulkona. Lintuja oli paljon. Oli niitä jotka huutaa kamalan kovasti ja Elly juoksi niitä alussa pakoon ja piiloon, mutta pian se tottui, että ei niitä tarvitse pelätä. Ne ovat joutsenia ja myös kanadanhanhet ja kurjet  huutaa kuuluvasti.

Meillä kävi myös vieraita, kun Kari ja Reetu kävi meitä tervehtimässä. Elly oli heti niiden kaveri, eikä pelännyt yhtään Reetua!


Reetu on rauhallinen vanhapoika ja meidän hyvä kaveri.

Sisällä leikimme vetoleikkejä ja myös luita mamma oli meille ottanut mukaan. Takan edessä oli mukava lämmitellä ja syödä luuta, kun turkki oli ulkona leikkiessä kastunut.


Minä luuhommissa.


Elly nukkuu takan lämmössä.

Myös Elly huomasi, että takan edessä on lämmintä ja mukava nukkua ja sinnä se sitten nukkui. Tosi väsynyt se oli, kun niin paljon puuhastelimme kaikkea ulkona.

Me kävimme verkonlaskussa ja nostossa. Ihmettä minusta, kun Elly ei pudonnut järveen, kun se keikkui venneen reunalla. Ukko souti ja mamma laski ja nosti verkot. Verkoissa oli paljon kalaa; 18 isoa ahventa, kolme haikea ja made. Verkkoja oli 4 aivan mökkirannassa. Myös katiskoisssa oli paljon ahvenia, mutta niistä mamma otti vain isot ja loput kaatoi järveen. Sitten se vasta muisti, että meille olisi voinut tehdä kapakalaa pikku ahvenista, mutta se jäi sitten seuraavaaan kertaan. Kalt ne perkasi ja osan ahvenista savustivat jo saaressa. Elly tykkäsi savukalasta, mutta minusta se ei ole kummaista herkkua. Kapakala (uunisssa kuivattu) on hyvää.

Sitten Elly rupesi kantelemaan UKON kenkää! Muihin kenkiin se ei koskenut, mutta ne ukon rikkonaiset kangät se otti. Mamma on kieltänyt kenkien ottamisen, mutta jostain syystä ukon kengät kiinostaa Ellyä ja vieläpä silloin kun ukko on paikalla!? Nooo, nyt ei Elly ainakaan niitä kenkiä kantele, kun mamma paiskasi ne saunan uuniin ja myös ukkoa se ojensi!!! Meillä ei koirat kantele kenkiä, sanoi mamma aika ponnekkaasti niille! Lie tullut selväksi kummallekin kun sen jälkeen Elly ei ole kenkiin koskenut!Tässä menee ukon kenkä ulkoilemaan ties monennenko kerran, mutta viimmeisen!

Mukava viikonloppu oli olla saaressa, vaikka vähän sää ei meitä suosinutkaan. Kotimatkan nukuimme kumpainenkin, sillä rankkoja ovat saarireissut . Terveisin Mariko.