Aamulla mamma kävi Ritken kanssa metsässä ja se oli tietenkin löytänyt heti pupun ja ajanut sitä pari tuntia. Mamma oli löytänyt puolukoita ja kanttarellejä. Minä en eilen saanut pupua ylös! Kyllä se haisi minun nenää, mutta kun pupu oli niin hyvässä piilossa, että minä en sitä löytänyt, vaikka kuinka etsin. Huomenna lähdemme uudestaan, jospa se sitten löytyisi!

Päivällä, me tytöt, mamma, Mariko ja minä Friidu läksimme käymään Jetan luona. Jettahan on meidän mökkinaapureita ja asuu oikeasti Tohmajärvellä. Meillä tytöillä oli kivat leikit ja vielä kivempaa olisi ollut jos mamma olisi meidät Marikon kanssa laskenut irti. Lisäksi sillä Jetalla on kiva emäntä. Se antaa meille hyvää ruokaa, vaikka meidän mamma sitä toppuuttelee. Nytkin saimme nakkeja, kinkkua, juustoa, pullaa, keksejä ja ties mitä muuta! Kyllä Jetalla on hyvät ruuat meidän pöperöjen rinnalla ja sitten se ei vielä niitä syö! On niin laiha.

885843.jpg
Tässä me tytöt vähän kisataan
885852.jpg
Sitten yhtäkkiä Jetta katosi jonnekin....
885846.jpg
..me ihmeteltiin minne se meni....ei näy missään....
885844.jpg
....me jähmetyttiin aivan paikalleen...
885848.jpg
...kun Jetta juoksi nurkan takaa kaverinsa Napin kanssa.
885851.jpg
Nappi kävi vain katsomassa meitä ja läksi pois. Se on kuulema Jetan paras kaveri ja asuu aivan naapurissa. Se ei varmaankaan tykännyt meistä, kun niin kiireellä läksi pois!

Kotiin kun tulimme, olimme aivan väsyneitä. Iltapäivä ruokaa me ei saatu, vain Ritke sai ruokaa. Mamma sanoi, että me saadaan sulatella niitä herkkuja, mitä Jetan luona söimme. Janotti kyllä kamalasti ja vettä piti käydä juomassa monta kertaa illan aikana.

..että sellainen päivä meillä tänään, tuumailee Friidu