Mikkosen Mona kutsui meitä beaglen omistavia naispuolisia FB-kavereitaan viettämään rentoutus viikonloppua Kangasniemen erän majalle.

Tarkoitus oli tietenkin ajattaa koirilla jänistä, mutta yläpihan herra oli toista mieltä ja pakkanen vain paukkui nurkissa, emmekä pääseet kuulemaan kunnon jänisajoa. Pienen pätkän kettu kuitenkin Remu ja Nooa ajoivat, mutta onneksi nekin saatiin kiinni aika nopeasti, sillä silloin oli pakkasta lähes -20.

Minä olin reisussa kaikkien meidän kolmen koiran kanssa, Marikon, Ellyn ja Unelman. Monalla oli mukanaan Remu ja Vornasen Annella Tyyne. Titi Rolin tuli Iineksen ja Minna Korhonen Nooan kanssa Espoosta. Oinosen Sirpa Oosan kanssa Juvalta. Mukana oli 6 naista ja kahdeksan beagleä. Kuvasta puuttuu Mona joka on kameran takana.

Kun emme päässeet metsään, niin käytimme ajan mielenkiintoisten keskustelujen merkeissä. Keskustelimme ainakin beaglen terveydestä, rakenteesta,  jalostuksesta, luonteesta ja metsästyksestä, unohtamatta koiran esittämistä näyttelyssä. Tästä saimmekin varsin mieleenpainuvan esityksen Annen ja Monan toimesta.  

Koirilla näytti olevan myös mukavaa keskenään ja pakkasesta huolimatta kirmasivat ne vähän väliä saunan taakse järsimään hirven selkärankaa, jonka metsästäjät olivat sinne jättäneet. Etenkin Unelma sekä Tyyne viihtyivät ulkosalla, kun toiset jo tulivat lämmittelemään mökkiin.

Marikoa en uskaltanut laskea irti ulkona edes tutkapanta kaulassa ja samoin Oosan kohtalona oli ulkoilla vain hihnassa mutta muut olivat ulkona vapaana. Pari kertaa jouduin "pillittämään" Unelmaa ja jostain päin se sitten ilmestyikin takaisin pihaan.

Toivottavasti saamme kutsun myös ensi syksynä tapahtumaan:)