tiivis%20tunnelma.jpg
Tyytyväisen oloista porukkaa

Meidän päiväohjelma menee ruokailujen tahdissa.

Ruokailut on n klo 6, 10, 14, 18 ja 21,30. Pieniä herkkuja saa välipalaksi 2-3 kertaa päivässä. Ruokailun jälkeen Elly hoitaa pennut ja sitten käymme lenkillä. Lenkin pituuden määrää paljolti vallitseva sää ja kuinka nopeasti Elly saa tehtyä tarpeensa.

Energian tarve kirjatiedon ja kokemuksen mukaan on valtava. Jostakin olen lukenut että 1 pentu lisää energiantarvetta 25% joten se energian tarve on meillä nyt 300%.

Yhdellä aterialla on kupissa Royal caninin starter nappuloita 1,25dl ja lisäksi jotain muuta. Lihahyytelöä, jauhelihaa, kananmunaa, reajuustoa, kermaviiliä, koiranmakkaraa, kotiruokaa ym, mitä nyt milloinkin emännällä juolahtaa mieleen tai löytyy jääkaapista. Sitten Ellyn energiajuoma, joka sisältää AB-piimää, laktoositonta kermaa ja vettä. Alkupv pentujen syntymän jälkeen lisäsin juomaan vielä parikertaa pv kanamunan sekä ripauksen hunajaa ja suolaa.

Nutrolin öljyä lisään ruokaan kerran pv. Tätä tuotetta käytetään meillä kuureina ja ainakin nämä pennut saavat mukaansa pullot pentuöljyä.

Sitten kun aloitan pentujen lisäruokinnan ja Ellyn ruokailua rupean vähentämään, niin ekana jää pois tämä juoma. Tai siis niin että energiajuoma määrä pienenee ja lopulta jää kokonaan pois.

Aamulenkin jälkeen on pentujen pyörittelyä. Käyn läpi kaikki pennut vuorollaan ja lässytän niille ja seurustelen niiden kanssa. Syntymän jälkeen 2 vk mittaan painot joka aamu ja jatkossa kerran viikossa.

Tässäpä ne taitaa rutiinit olla ja sitten mennään mututuntumalla!