Mamma joutui taipumaan ja me kaikki pääsimme yhdessä metsään.Sää oli oikein mainio, pikku pakkanen ja aurinko paistoi.

1033757.jpg
Marraskuinen aamu. 

Ritke ja mamma meni vähän kauemmaksi ja poika oli lähtenyt omille teilleen. Me Marikon ja ukon kanssa jäätiin kyydistä jo aikaisemmin ja käveltiin sinne mamman notskille. Poika otti heti pupun ajoon, mutta se kyllä hävisi tosi ihmellisesti!!! Me tutkimme notskin lähi ympäristöä.  Mitään ei löytynyt, paitsi yksi "laikkapoika" kävi meitä tervehtimässä, mutta se sai pian autokyydin toiseen paikkaan.

Sitten me mamman kanssa läksimme vähän eteen päin. Ukko lähti Marikon kanssa eri suuntaan. Ritke oli jossakin?  Minä haistoin pupun jäljet ja aloitin etsimisen. Juoksin ristiin rastiin ja en millään meinannut keksiä minne se pupu on mennyt. Juuri kun löysin oikein hyvän hajujäljen tuli myös Mariko meidän jälkiä pitkin sinne. Mamma oli soittanut ukolle, että Friidulla on pupu ylhäällä ja Mariko tuli myös tänne. Mamma käveli takaisin nuotiolle. Siellä ne sitten ukon kanssa kuunteli, että Friidu ajaa pupua.  Mariko oli kääntynyt sitten takaisin.... ja mamma paistoi makkaraa! Onneksi ukko oli älynnyt ottaa pyssyn ja lähteä passiin, sillä vain 20 metriä se kerkisi nuotiolta kun pupu tuli sitä vastaan ja PAM.

1033760.jpg
Minä kaadolla!

Ajo ei kyllä ehtinyt kestää kovin kauaa, mutta NYT oli kaato pääasia. Minä tulin heti pupun perästä kaadolle. Ritkekin tuli sinne pilkistelemään, samoin Mariko ja joku pystykorva. Minä tein niille kyllä selväksi, että tämä on Friidu Hutikan pupu.

1033766.jpg
Seurasin tarkasti, kun ukko avasi pupua.

1033764.jpg
Kohta saan hyvää...

1033768.jpg
...enkä muuten antanut kellekään muille!

Sitten vaihdoimme paikkaa ja Ritken kanssa yhdessä me sieltä pupu löydettiin. Se oli tosi pieni ja huono juoksemaan. Välillä ajomme sitä yhdessä ja välillä erikseen ja välillä Marikokin sitä ajoi. Sitten Ritke lähti kauaksi ja mamma soitti ukolle, että tulee meidän luokse. Sanoi ukolle, että se pupu minkä mamma näki ei ole juossut tuonne asti missä Ritke nyt ajaa. Sitten autoon ja kylätieltä me Ritke sitten kyytiin otettiin.  Kuusi tuntia tuli päivälle pituutta ja huomenna usiksi! Terveisin Friidu