Eilen meinas sattua paha vahinko! Olin Ellyn kanssa metsässä  ja Elly teki pieniä hakulenkkejä!

Olimme selaisessa kuusikko valtaisessa metsässä, joten näkyväisyyttä ei kovin kauaksi ollut. Yhtäkkiä huomasin Ellyn juoksevan minua kohti ja sen perässä tuli joku iso harmaan/mustan/ruskean sekoitus elukka! Matkaa oli ehkä n.50 metriä. Eka ajatus oli, että se on susi, toka ajatus hirvimetsällä oleva Länsisiperianlaika ja tässä vaiheesa oli jo varmistin poissa päältä. Totesin, että ei ole se tuttu Laikka, mutta onneksi en pystynyt ampumaan kohti, koska Elly juoksi edellä ja olisi osunut siihen. Piippu yläviistoon ja sormi oli piipasimella, kun kuulin huutoa n.150m päässä olevalta tieltä. Joku kutsui koiraansa.

Taas kerran se sama nainen juoksutti sakemanniaan irti! Sillä on useita koiria ja tämä oli varmaankin aika nuori tapaus, joka halusi vain leikkiä Ellyn kanssa. Koira oli siis ystävällinen ja kiltti, mutta kuitenkin minusta hänen pitäisi pitää koiransa kiinni, koska ne eivät pysy lähietäisyydellä eivätkä tottele häntä!

Meidän metsästysmaiden lähistöllä on huhuttu susihavainnoista pitkin syksyä, joten se että ajattelin sen koiran olevan susi, ei ole aivan tuulesta temmattua!

Menimme Ellyn kanssa autolle odottelemaan ja pysäytin rouvan koirineen. Vaati kyllä itsehilliintää, että pystyin ystävällisesti ja asiallisesti ilmaisemaan itseäni ja kertomaan hänelle, että ei juoksuttaisi koiriaan irti. Kaikki hänen koiransa eivät käyttäydy yhtä ystävällisesti ja leikkisästi kuin mitä tämä eilen tapaamamma, sillä siitäkin on kokemusta muutaman vuoden takaa!