Ei jaksanut sankari poserata enää illalla kuvaajalle!

”Lehtovaara ei pettänyt tälläkään kertaa”, sanoi maastontunteva tuomari toisen erän jälkeen ja oli helppo yhtyä hänen sanoihinsa!

Unelma siis koeteltiin kahden viikon kokeessa Polvijärvellä 28.11.2016. Sää oli pulveriluminen pakkaskeli ja lämpömittarissa oli 10-14 asteen pakkaslukemat. Matkalla ei näkynyt hiiren hyppyä sillä lunta oli satanut viimeiset pari vuorokautta. Pieni epäilys kävi mielessäni että näinköhän sitä ajettavaa löytyy?!

Jäljettömässä mastossa eka haku kesti 64min ja hyvin Unelma kyllä haki! Ajo lähti tiheästä kuusitaimikosta jääden pyörimään isoon kuusikkoon. Siellä Unelma kuljetti jänistä ristiin, rastiin, ympäri ja 120min saivat tuomarit kortille ajoa! Ajotaito oli 9! Todella hieno erä Unelmalta joka on tunnetusti tiukka. Jopa kiinniotto erän lopussa meni aivan nappiin, sillä kun olin ryhmätuomarin kanssa tulossa kauempaa autolle päin, Unelma tuli mäessä meitä vastaan ja sain sen kiinni samalla minuutilla kuin erä loppui!

Toiselle erälle Unelma oli tarkoitus viedä hihnassa sovittuun irtilaskupaikkaan koska emme autolla sinne päässeet lumitilanteesta johtuen. Ennen sovittua paikkaa alkoi Unelma hihnassa vetää ja hyppiä suolle päin. Laskin sen irti. Unelma lähti tieltä ilmavainulla suolle ja sieltä se jänis löytyi reilun sadan metrin päästä, viidessä minuutissa.

Tämä ajettava oli huomattavasti hankalampi tyyppi kuin ekassa erässä. Se teki pitkiä paluuperiä ja juoksi samaa jälkeä pölyävässä 15-20cm irtolumessa. Kun Unelma on tiukka, niin ääntä tuli harvakseltaan ja ajo oli katkonaista! Kuitenkin minuutteja kertyi 74 ja lopputulokseksi kirjattiin 79,08pist / BEAJ1.

Kyllä oli huippuhieno päivä! Lopputuloksen lisäksi erityisesti mieltä lämmittää että myös tuomarit arvioivat Unelman metsästysinnon 5 arvoiseksi!