Lokakuussa olemme harjoitelleet Marikon kanssa 10 kertaa ja Ellyn kanssa 9 kertaa!

Marikon pennuista Essyn lisäksi myös Elmo perheineen  kävi meitä ilahduttamassa toissa viikolla. Sateisena päivänä sisarukset vain seurailivat toisiansa metsässä ja tällä reissulla ei yhteyttä jussiin saatu!

Viikonloppuna olimme Marikon kanssa Hartolassa Idänlohko valinnoissa Ajovoittajaa varten, mutta sijoituksemme oli vasta  kahdeksas viidestätoista koirasta!

Aamuyöllä alkanut  ja puoleenpäivään kestänyt sade vaikeutti koirien työskentelyä. Mariko sai jäniksen liikeelle vasta 228 min haun jälkeen ja sittenkin ajo jäi yllättävän lyhyeksi!

Kun ajo läksi olimme näköyhteydessä koiraan ja siis tiesimme sen lähtöpaikan. Nousinne metsästä autio talon pihapiiriin ja tielle, johon varsin hyvin ajo kuului. Ryhmätuomarin päätöksellä koeryhmä hajaantui. Minä ja ryhmätuomari lähdimme ajon perään. Ajo oli jo käynyt metsätiellä ja mennyt juuri harvennushakatulle alueelle jossa puut oli vielä ajamatta. Myös iso aukkohakkaus oli puineen ja havukasoineen  matkan varrella. Kun minä tuomarin kanssa nousin rinnettä aukolle, tupsahti Mariko meidän eteen ja sinnä se sitten olikin se ajo!!!

Ajoa kertyi vain 13 min ja sitten tuli vielä 1 miinus, kun Mariko haukahteli sinnä aukolla. Tuomarin mielestä kertasi vanhaa jälkeä.

Toisessa erässä, johon jäi hakuaikaa 12 min, ei jänistä löytynyt. Kokonaispistemäärä 19,54.

Asia mistä olen erittäin tyytyväinen , on se että Mariko jaksoi työskennellä koko pitkän päivän ja sai INNOSTA 5 (Tietämättömille: Ajokokessa voi innosta saada maksimissaan 5). Raskaan päivän, 7h metsässä  ja pitkän ajomatkan, n 320km, jälkeen Mariko oli tänä aamuna erittäin pirteän ja reippaan oloinen!

Myös gepsi pelitti Hartolassa ja pysyimme kartalla, vaikkakin minun on hieman vaikea hahmottaa  pyörivää kartaa! Puhelimen kartassa kun se pohjoinen on pysyy sinne ylöspäin ja tässä uudessa nuoli näyttää pohjoiseen ja kartta pyörii ja pyörii. Kai siihen ajan kanssa tottuu. Eikä se kartta muutenkaan ole kovin laadukas, mutta siihen yritän saada apua huomenna.

Tänään piipahdimme päivällä Ellyn kanssa metsässä ja Pöllykäinen löysi ison jussin ja ajoi sitä reilun varttitunnin.  Kaksikertaa ehti jussi juosta tien yli ja nekin paikat Elly meni hyvin, mutta sitten se vaan metsään hävisi. Haku Ellyllä on vielä olematonta, mutta hyvin näkyy tietävän mitä sille jussille pitää tehdä!

Harjoittelu jatkuu taas aamulla