elppa.jpg
Ai hankalaako? Ei suinkaan!

Vuosi on vaihtunut rauhallisesti! Ei paljoakaan haitannut raketit sillä vain jostain kaukaa kuului pauketta. 

Mennyt vuosi oli harrastusrintamalla monellakin tapaa mieliin painuva.
Ensimäinen oma kasvattini ja oma koirani kaksoisvalioitui. Elly sai kolmannen sertin Ilomantsin näyttelyssä viimme tammikuussa ja ajokokeissahan se oli saanut kolmannen ykkösen lohkokassinnoissa. Huippu juttu!

Talvella sitten kävin "Jaakobin painia" siitä mitä-miten-kenen kanssa haluan harrastaa! Joskus se on vaan osattava siirtyä syrjään ja antaa tilaa nuorille, uusille ja innokkaille. Yhdistystoimintaa katsoo aivan uusin silmin kun ei itse ole vastuussa kuin itselleen omista tekemisitään ja sanomisistaan. Tarkoitan siis että otan täyden vastuun siitä mitä teen ja sanon mutta en siitä miten joku ymmärtää tai haluaa ymmästää tekemiseni ja sanomiseni.

Vappuna syntyivät Ellyn ja Turon pennut, joista pitkäällisen harkinnan jälkeen jäi Täplä kotiin.

Kesä yritettin sitten kuntoilla että syksyllä olisimme huippukunnossa. 

Ultrapointin tutka tuli hankittua oheishärpäkkeineen.

Hailuodon reissun teimme kauden alussa huippuhyvässä seurassa! Astalan ajot olivat tälläkertaa siellä. Elly ei pääsyt mukaan kun sillä oli juoksut, mutta onneksi Mika ja Elina ottivat sen hoitoon. Meillä siis mukana Unelma ja Täplä. Monen koiran ajoa pääsimme kuuntelemaan ja muutama jäniskin nähtiin. Samanhenkisessä seurassa päivät ja illat vierähtivät sopuisasti ja mukavia tarinoita kuunnellen.

Piirinmestaruuskokessa Unelma oli neljäs ja Elly kuudes!

Lokakuun alussa tein Unelman kanssa viikon treenimatkan Hailuotoon. "Beagle naisten kokoontumisajot" oli siellä. Mukava reissu ja Unelma nautti saamastaan huomiosta.
Jo Hailuodossa aloin epäillä että Unelman kurkku ei olle kunnossa mutta kotona se taas ajoi aivan kohtuullisesti. No ei ollut kurkku kunnossa ja marraskuussa piti nielurisat leikata.
Hyvin toipui leikkauksesta ja kun oli ensimäinen mahdollinen päivä kokeilla Unelma 2-viikon kokeessa teimme niin. 2-vuorokauden kuluttua koettelusta alkoi juoksut ja 25.12. kävimme astutusmatkalla Sällin luona.

Ellyä vaivasi valeraskaus ja osa kaudesta meni sitten siinnä. Kun valeraskaudesta oli selvitty, on Elly ajellut kohtuullisen hyvin. 

Merkittävä tapahtuma kasvattajalle on myös se että ekakertaa jonkun muun kuin kasvattajan itsensä omista koira osallistuu kokeeseen. Ellyn pennuista Peppi "Tinka" osallistui ajokokeisiin! Hienoa!

lumitinka.jpg
Tinka tosi toimissa

Täpän ensimäiset ajot on myös päästy kuuntelemaan. Varsin itsenäiseltä sekä rohkealta näyttää ja kohtuullisen mukavasti irtoa hakemaan kun vähän on jotain hajua. Viihtyy vähän liiankin hyvin metsässä kun poislähtö on aina niin vaikeaa. Makkara ja nakki ovat vielä toimineen houkuttimena!

Tuomarina olin 7 kertaa ja koetoimitsija/sihteerinä kahdesti ja oman koiran kanssa neljästi kokeissa.
Metsäpäiviä syksyn aikaan kertyi itselle 80, Ollille 64, Ellylle 25, Unelmalle 33 ja Täpälle 34.

ujat1.jpg ujat.jpg
Täpän ja Unelman yhteiseloa