Unelma 2-vk kokeessa 10.12.15

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita sisälsi päivä riittävästi mutta lopputulos kyllä miellyttää omistajaa, kaikkien syksyn vastoinkäymisten jälkeen!

Aamulla laskin Unelman irti klo 8.00 ja ajo läksi klo 8.15. Ääntä antoi 8min ja sitten sykeröitä ja läksi jäljittämään jotain jonka ryhmätuomari totesi koiraeläimeksi tieltä löytyneistä jäljistä. Unelma ehti mennä jopa vähän liikennöidyn asvalttitie yli ja n150m kun lopetti haukkumisen rinteeseen. Pääsin sitten näköyhteyteen Uun kanssa 3,5km linnuntietä lähtöpaikalta ja sain koiran kiinni. Tähän mennessä olimme jo Pyhäselän ms alueella Karpassa ja väliin oli jäänyt ms Kiihtelyksen maat! Kohtuuton häiriö oli siis kyseessä!

Matkalla ryhmätuomari varoitteli metsäautotiellä mahdollisesti olevista kivistä ja toisista koirista mutta vauhdikkaasti ajelin että saisin Uun mahdollisimman nopeasti kiinni.

Ekaerän toinen haku kesti 62 min ja Unelma haki kiitettävästi. Näimme ajossa jäniksen joka juoksi melkein meidän varpaille ja myös toinen tuomari oli sen nähnyt vähän myöhemmin.  Sitten jänis juoksi tietä pitkin muutaman sata metriä soramontun lähelle ja suorilla metsän läpi asvaltoidulle tielle josta sain koiran kiinni ja taas paikan vaihto. Ajoa 38min. Kohtuuton häiriö!

Ekaerän kolmas haku oli 10min ja ajo kesti 22min kun jänis hävisi. Maasto, mihin se hävisi, on tosi mäkinen ja jopa jyrkänteinen. Ajoa kertyi ekaerään yhteensä 60min.

Toinen erä alkoi klo 12.40, haku oli 19 min. Ajoa kertyi 74 min ja erän jälkeen Unelma ajoi vielä puolisen tuntia. Kun pääsimme palkintotuomarin kanssa niin lähelle Unelmaa että vilkkuvalo näkyi kuusikossa, minä ”käskytin” Unelmaa pysymään paikallaan ja pt kävi Unelman kuusikosta. Itse en pystynyt kun polvi oli kipeä kaatumisen seurauksena!

Olihan se taas kerran mieleen painuva koepäivä. Tulos BEAJ/2  58,33pist. Haku 9,75, haukku 5 josta kuuluvaisuus 4, ajotaito 4,5, ajoa 134min.

Positiivista oli että Unelma sai 3 jänistä ylös ja ylösotot olivat suhteellisen nopeita. Myös Uun haukku oli kuuluvaa ja sanoisin jopa mahtipontista! Metsästysintoa riitti kokopäiväksi ja vaivattomasti sain erien välissä kiinni. Nielurisa leikkauksen jälkeen Unelma on kuntoutunut lähes ”omalle tasolleen”!
Negatiivista oli että ”paljon treenatut” jänikset käyttivät hyväkseen oppimiaan harhautuksia ja piilopaikkoja. Ajo ei ollut sujuvaa. Keli ehti muuttua aamun +2 nopeasti -1 ja jälleen iltapäivästä +1! Päivällä alkoi tuulla ja iltapäivällä satamaan räntää ja vettä.