kyy2.jpg

Eilen iltapäivällä lähdimme pienelle pissalenkille ja puhelimenkin jätin kotiin lataukseen! Tarkoitus oli todellakin käydä vaan aivan lähellä mutta jotenkin käveleminen kipeällä polvella sujui suht mukavasti niin menimme vähän kauemmaksi.

Urheilukentän voi mukavasti kiertää hoidettua nurmikkoa pitkin niin sinne kävelimme. Elly menee yleensä hoitamattomalle alueelle tarpeilleen ja niin oli menossa nytkin. Se kuitenkin kimposi pitkästä heinikosta kuin ohjus pois ja kuulin kun käärme luikesteli siellä! Hetken päästä olli Ellyn kuonossa kaksi veritippaa. Kirosin kyllä ääneen meidän huonoa tuuria, sillä ihmiset juoksuttaa paljon koiriansa irti siellä kentän takana ja minulla ne on aina kiinni. Äkkiä kotiin!
Minähän en nyt pystynyt kantamaan Ellyä mutta onneksi pisto oli kuonossa eikä raajoissa. Elly käveli kotiin noin puoli km ja jonkun verran kuolasi kulkiessaan. Heti näki koirasta että oli allapäin ja häntä koipien välissä.

Soitto eläinlääkärille jossa sanottiin että heti saa tulla sinne! Pyysin naapurista kuskia ja heidän miniänsä sattui olemaan siellä käymässä niin hän lähti meille kuskiksi! 

Eläinlääkäri sanoi että ei tarvitse nesteyttää kun on niin hyväkuntoisen oloinen koira ja turvotusta on vain vähän ja ilmeisesti saanut vähän myrkkyä. Antibiotteja suoraan suoneen ja kortisonia sekä kipulääkettä  sai Elly siellä ja kotiin mukaan lääkeet ja hoito-ohjeet! Eläinlääkäri kertoi että aamulla voi soittaa jos näyttää tarvitsevan nesteytystä! 

kyy1.jpg
Ilmeisesti oli iso kyy joka osasi annostella myrkkyä vain vähän. Pistojäljet kuonossa on n 1cm toisistaan!

kyy3.jpg
Kaulassa on heltta

Elly on juonut hyvin kun olen tehnyt sille juomaa, johon olen sotkenut lihahyytelöä. Samoin on syönyt ruokansa ja myös vatsa on toiminut. Pissalla on käyty usein! Näyttää toipuvan mutta onhan se kipeä ja aristava kuono sekä kaula. Yleensä Elly ei kieltäydy rapsutuksista mutta nyt ei halua että silitellään tai rapsutetaan! 

3-5 vrk pitäisi turvotuksen hävitä ja sitten voimme taas aloittaa reippaaman lenkkeilyn. Kauden aloituksen ensi sunnuntaina Elly saa vielä lepäillä!