Ei varmaankaan kovin moni tiedä mikä on K-piikki? Minäpä vähän valaisen asiaa! 

Minulla on ollut jalassa vaivasenluu sekä vasaravarvas jo kauan ja ne ovat vaivanneet vaihtelevasti. Nyt sitten viimeinkin uskalsin lähteä niitä leikuuttamaan. Vuosi sitten olisin jo pääsyt leikkaukseen mutta silloin se ei vaan sopinut kalenteriin kun olin ehtinyt tekemään työsopparin kevääseen saakka ja Ellyn pennutkin tulivat siihen jatkoksi. 

Leikkaus suoritettiin 14.1.2016 Pohjois-Karjalan keskussairaalassa, päiväkirurgisena tapauksena. Tarkoittaa siis sitä että aamupäivällä menin sinne. Sitten kävin röntgenissä, ilmoittauduin ja sairaalavaateet päälle, haastatteluja, leikkaus selkäydin puudutuksessa, muutama tunti heräämössä ja illalla laitoivat kotiin.

Kaikki meni erinomaisesti. Leikkaus oli kuitenkin "suurempi" kuin olin odottanut! Ukkovarvas on nyt sitten jäykistetty toisesta nivelestä ja raudoitettu. Toinen varvas on myös jäykistetty toisesta nivelestä ja se on laitettu sillä K-piikillä. Kuvissa vihreä helmi kakkosvarpaan päässä. 

Liikkuminen ja toipuminen on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin. Aluksi kävelin kyynärsauvoja apuna käyttäen mutta nyt pärjään sisällä ilman niitä. Hakaset, jotka vastaavat tikkejä, poistetaan 2 viikon päästä leikkauksesta ja  Pirka-kenkää pitää käyttää 6 viikkoa kävellessä ja K-piikki poistetaan n 4 viikon päästä, kyynärsauvoja tarvittaessa.

Särkyä sekä turvotusta on tietenkin ollut ja nyt kiristää hakaset joista pääsen eroon viikon päästä. Kylmää ja kohoasento on pop!

Kylmää on ollut myös ulkona, -30 ja risat on sellainen tavallinen lukema kun mittariin vilkaisee. Ja mikä parasta, ei ole vielä yhtään metsäpäivää mennyt jalkaremontin takia! 

Näillä mennään eikä vauhti päätä huimaa!

Tässävaiheessa varoitus! Kuvat eivät ole kaunista katseltavaa!

jalka-ennen.jpg  jalka-pkks.jpg  jalka1.jpg