Minulla oli tarkoitus herätä aikaisin ja lähteä Marikon kanssa metsään harjoittelemaan uuden Gepsin käyttöä ja kuuntelemaan Marikon ajoa! Mutta kuinkas kävikään!

Heräsin vasta 8 maissa, vaikka tarkoitus oli nousta jo kuudelta! No, ei se mitään, kimpsut kasaan, kahvi termariin,  uuttuuttaan kiiltävä gepsisalku kainaloon ja koira autoon ja menoksi!

Pikku pakkanen ja muutenkin aivan hyvä sää!

Kun saavuimme perille, yritin käynnistää laitteet, kapula toimi, mutta panta ei. Tässä vaiheessa adrenaliinitaso oli jo aika ylhäällä. Muutama puhelu ja läksimme kotiin noutamaan vanhaa perinteistä "haravaa", sillä minun puhelin on edelleen huollossa ja siksipä ei Tracerin-gepsiä voinut käyttää. Juuri tästä syystä olimme päättäneet hankkia tuon toisen tutkan, kun se ei ole sidottu puhelimeen.  Siis uusi laite ja ei olenkaan "henkeä" ole hänessä. Akku on ladattu, mutta ei edes merkkivalot pala! Voihan vitalis!

Kotona kokeilin laturiin uutta pantaa ja ei se tullut henkiin, joten haravan kanssa päätin mennä metsään. Marikon päästin irti 9.30 ja ajo alkoi 9.39 joten ainakin koira toimi!

Tässä vaiheessa lunta tuli taivaan täydeltä ja suorastaan ihmettelin, kun Mariko sai sen elukan liikkeelle! Tuuli yltyi ja lunta tuli vaakasuorassa, joten kävelin autolle hakemaan haulikon. Latasin sen ja kävelin passiin ison kuusen alle. Eipä mennyt pitkään kun jänis teki paluuperän isolla metsällä ja kävi n 50m päässä minusta ja meni menojaan. Sitten se tuli jo toisesta suunnasta takaisin ja aivan minun eteen, matkaa n 20 m. PAM-PAM ja siihen jäi! Ajo kesti vain reilun 20 min ja Mariko tuli alle 5 min perässä ja oli vähän sen näköinen, että olisi voinut kauemminkin sitä ajella! Suolistin pupun ja sitten ajelimme kotiin lumipyryssä.

Elly ilahtui suuresti, meidän paluusta ja Mariko esitteli sille ylpeänä jänistään! Yhdessä tytöt söivät jäniksen sisälmyksiä, jotka ei Marikolle metsässä kelvannut.

Jos jostain asiasta voi olla erityisen tyytyväinen tänä aamuna, niin ne ovat seuraavat: Mariko haki hyvin ja sai  jäniksen ylös! Minä en ampunut ohi ja Mariko tuli kaadolle! Kotona ei tapeltu ja muristu jäniksestä, vaan sulassa sovussa Mariko ja Elly sitä vähän nujuuttivat