Olemme olleet aika ahkerasti metsässä, vaikkakin Elly piti "pako lomaa" juoksujen takia 3 viikoa syyskuun alusta. Elokuussa kävin Elly kanssa 5 kertaa metsässä ja niistä 4 kertaa Elly löysi jäniksen. Ajot olivat lyhkäisiä, mutta viimeinen niistä oli jopa 45min, joka minusta Ellylle on jo aivan kohtuullinen suoritus, kun ikää on vasta reilu 1,5v.

Juoksujen jälkeen kävimme lauantaina ekan kerran metsässä ja eikän se Elly lähtenyt nuotiolta minnekään. Ukon pinna kesti tunnin katsella sen tuohuja ja sitten se käski minun hakemaan Marikon.

Marikolle gepsi kaulaan ja menoksi! Niin nopeasti Mariko säntäsi metsään, että Elly ei meinannut keretä mukaan, mutta läksi kumminkin.

Alle 10 min oli jänis ylhällä ja sitten sitä "pukattiin" porukalla 2,5 tuntia. Välillä jänis sai lisävauhtia ohikiitävistä hauleista, mutta niistä ei puhuta eikä varsinkaan tehdä numeroa, kun ne olivat miespuolisten ampumia. Lopulta se jänis juoksi minun eteen ja ammuin sen. Tai siis silloinkin se kaatui polulle, mutta kun lähdin menemään sen luokse se hyppäsi pusikkoon ja lopulta koirat sen sieltä löysi. Sillä jäniksellä oli siis viisi henkeä! Jossain välissä Mika oli ampunut yhden jäniksen, mutta se ilmeisesti oli "karkko" kun koirat eivät tulleet kaadolle vaan ajo jatkui. Saaliina siis 2 jänöä ja 2,5 tunnin erinomainen ajo!

Kolmas jänis kuvassa on minun ja Marikon yhteistyön tulos perjantai aamulta. Myös sillon Mariko ajoi erinomaisesti 90min. Ehsin nähdä jäniksen tiellä 4 kertaa ja Tuija näki sen ainakin 6 kertaa ja vain 1 kerta oli sellainen että näimme samassa paikassa. Kerran Tuija olisi päässyt sen ampumaan, mutta kun ei ollut pyssyä.  Jänis siis käytti tietä; välillä se juoksi muutaman sata metriä tietä ja teki paluuperiä ja välillä hyppäs vaan tien yli. Uskomatonta miten hienosti Mariko selvitti sen kiemurat. Minut jänis yllätti tietenkin takaapäin ja se haavoittui, mutta Mariko juoksi sen kiinni ja lopetti! On se vaan niin UPEA koira!

Myös edellisellä viikolla ammuin Marikon ajoon ISON jäniksen.

Unelma on myös päässyt metsään ja kyllähän sitä metsän hajut kiinostaa. Pari kertaa se lähtenut iltalenkilläkin omille teilleen ja me muut perässä. Sienireissulla Unelma on löytänut pari kertaa yöjäljen ja sitä on sitten pitänyt seurata, mutta se varsinainen jäniksen ylösotto vielä puutuu. Pari tuntia Unelma jaksaa touhuta metsässä, mutta sitten tulee totaalinen uupumus ja voi vaikka sienikoriin kiivetä nukkumaan. Ikäähän hänelle tulee tällä viikolla 4kk.