Tänään olin Ellyn ja Unelman kanssa, Unelman pojan Sakun ja hänen isäntänsä Teuvon luona, Rääkkylässä juoksuttamassa jäniksiä!

Aamulla lähdimme metsään Ellyn ja Sakun kanssa! Kun kävelimme pellonreunaa, Ellystä huomasin että sille kävi heti käry nenään. Eipä mennyt montaa minuuttia kun jänis meinas meidät kumoon juosta. Onneksi Saku oli paikalla ja meni oikein terhakasti jäniksen ja meidän väliin. Jänis kiersi Sakun ja aivan meidän kohdalta pujahti metsään. Elly oli paikalla alle kahdessa minuutissa mutta jostain syystä se ei saanut urakkaa jäljistä. Saku pöläytti jänistä parisataa metriä ja tuli pois! Vaikka näytin Ellylle, että tuosta se meni, niin ei se sitten pystynyt seuraamaan jälkeä. Sata lasissa vaan rengasti aluetta. Vähän aikaa siinnä ihmeteltiin ja sitten hiippailtiin eteenpäin.

passissa.jpg
Ellyn haukkua kuntelemassa Teuvo ja Saku

Seuraavaksi Elly haukkui jotain? Ajohaukku se ei ollut ja varsin nopeasti tuli sieltä pois. Sitten taas Elly alkoi haukkua ja taaskaan se ei ollut ajohaukkua! Lähes paikallaan haukkui ja kiersi suon reunassa jotain, Meinasimme mennä sinne mutta sitten Elly loittoni joten päätimme jäädä kahville! Sitten alkoikin oikea ajo ja jänis juoksi aivan meidän syliin. Taas Saku pääsi sitä ajamaan ja nyt mentiin aivan haukun kanssa jo muutamia satoja metrejä! Vähän näytti Ellyä sotkevan Sakun väliin meno ja hukkahan siitä tuli.

kuulolla.jpg
Tästä se meni ja tuonne se hävisi

Elly selvitti hukan tai sitten löysi uuden ajettavan mutta nyt mentiin ja isosti! Jänis juoksi Teuvon kotitalon vierestä jossa hänen äitinsä oli sitä Unelman kanssa katsellut. Voitte vaan kuvitella millaisen metelin Unelma oli Sakun aitauksessa pitänyt kun ensin meni jänis ja sitten Elly ja hän ei päässyt perään!

Lopulta jänis meni ilmeisesti ladon sillan alle kun latoa kiertämästä tavoitin Ellyn.

Sitten kaluston sekä paikan vaihto ja Unelma kehiin! No sehän lähti ja jäi sykertämään parin sadan metrin päähän meistä. Siltä se jänis löytyikin mutta ei ollut helppo ajettava. Metsä oli todella kuiva ja oli alkanut vähän sataa sekä tuuli oli aika navakka. Väliin ajo kulki mukavasti mutta sitten kuivassa metsässä ajettava hävisi. Pitkiä matkoja Unelma meni ja oli ääneti ja sitten taas meni äänen kanssa! Olimme jo lähdössä hakemaan sitä pois kun iso jänis pomppi meitä vastaan. Teuvo ampui sen ja kun vesisade yltyi hain Unelman toiselta tieltä pois! Ilmeisesti kuitenkin jäljitti jänistä ja olisi tullut kaadolle jos olisimme malttaneet odottaa mutta kun oli tulossa tielle niin hain sen pois!

teuvo_unelma.jpg
Ihan kohtuullisen iso on jänis!

Kaiken kaikkiaan hieno metsäpäivä! Kaikki koirat saivat ajaa ja saalistakin tuli!