Joulukuu meni pakkasia pidellessä ja vain 4 kertaa oli Mariko metsässä ja Elly 3 kertaa! Työrintamalla oli myös aika paljon tekemistä ja lisäksi "joulumyyjäishässäkät", mutta perinteiset jouluruuat kuiten syötiin! Joulupukki kävi meillä pitkästä aikaa, mutta ilmeisesti nykyajan virtaukset vaikauttavat Korvatunturillakin.  Pukilla oli sekä parta, että letit ja pienen pieni tonttupoika!

Ellyllä ja Marikolla riitti ihmettelemistä paketeissa ja löytyi sieltä aivan omat paketit tytöille jotka Mariko kokeneenpana avasi alta aikayksikön. 

Vuoden viimeiset ajot käytiin lähes 15 asteen pakasessa.  Läksin uuden vuoden aattona tyttöjen kanssa metsään, ukon jäädessä vielä nukkumaan.  En ehtinyt kuin tehdä nuotion ja menin autosta ottamaan puhelinta kun huomasin gepsistä, että ilmeisesti Mariko ajaa. Matkaa oli n. 800 metriä, joten ääni ei kuulunut. Otin haulikon olkapäälle ja läksin passiin ajon suuntaan.  Kun pääsin kuuloetäisyydelle, niin kuulin, että myös Elly ajoi. Hyvä homma!

Ajo pyöri tiheissä kuusikoissa ja useaan  kertaan jänis ilmeisesti juoksi samoja lenkkejä. Myös ukko oli saanut itsensä liikeelle ja tuli passiin palelemaan! Ukko jäi tielle minä läksin auraamatonta mökkitietä ajon suuntaan. Siellähän sitä oli menty peräkanaa mökkitien yli ja useaan kertaan jo. Jäin yhdelle tällaiselle pollulle, josta gepsi näytti, että ainakin kaksi kertaa ovat tästä menneet. Elly tuli pois metsästä seurustelemaan minun kanssa, mutta Mariko ajoi!

Sitten kuulin, että ajo tulee kohti, juuri sieltä polun suunnalta, mutta myös Elly kuuli tämän ja läksi vastaan. Kun Elly ehti pois näköpiiristä (noin 30m) ja katosi tureikkoon, niin jänis hyppäsi sieltä tureikosta ja jäi katselemaan minua! En uskaltanut ampua, kun en tienyt missä Elly oli ja aivan samassa kun jänis hyppäsi takasin puskaan kuului sietä Ellyn ääni. Sitten jänis ei enää tullutkaan passipaikoille ja pakkanen kiristyi.

Elly oli jossain vaihessa tullut ukon luokse ja ne läksivät kotiin lämmittelemään. Minä jäin odottelemaan Marikoa, jonka sain kiinni puolen tunnin kuluttua. Mainittakoon vielä, että meillä oli Marikon kanssa vähän erimielisyyksiä jahdin lopettamisesta ja hän meinas karata vielä metsään, vaikka mahanalus ja panta olivat jäämöykkyjä täynnä.

Eilen ei ollut tarkoitus lähteä metsään, mutta kun sää oli kohtuullinen ja vapaa päivä, niin päätimme pyörähtää Ellyn kaa metsässä. Ajoimme tutut metsätiet ja vain parissa kohtaa oli jänis käynyt yöllä tiellä.

Elly irti ja etsimään, mutta varsin pian se tuli takasin tielle. Sitten minä menin myös sinne suuntaan, minne ne jäljet näyttivät menevän ja eipä aikaakaan, kun Elly sai jäniksen ylös. En nähnyt jänistä, mutta ääni kuului ja ajo eteni "räkimällä". Kuusikolla pyöri ja jänis teki pitkiä paluuperiä. Positiivistä tässä oli, että Elly löysi jäniksen ja sai sen liikeelle ja montakertaa vielä "selvitti" jäniksen kiemurat, vaikkakin minun vähän vedätellessä oikeaan suuntaan:)

Keli on kyllä varsin haasteellinen, sillä pulverilunta on paikkapaikoin ihmiselle polveen saakka.