Taas on kulunut yli kuukausi kun olen päivittänyt blogia! Laiskuus vaivaa ja sitten se kun tänne jotain kirjoittaa niin aina joku vetää herneet nenään! Aivan kuin joku muu teitäisi paremin mitä elämässäni tapahtuu vai tapahtuuko mitään ja mitä mieltä minä olen asioista! Jopa ihmiset jotka eivät käytä nettiä, kommentoivat kirjoituksiani! Olen minä sitten mielenkiintoinen puheenaihe mutta näinhän se menee, että ROIKKA KULKEE JA KOIRAT HAUKKUU!

No mitä sitten on tapahtunut mennen kuukauden aikana. Takana on Hailuodon metsästysviikko mukavassa naisseurassa!

mona.jpg 
Mona ja aamunavaus!

minnamaria.jpg
Minnamaria ja mörrimöykynpesä!

Saalistakin tuli! Ammuin jäniksen! Iso maantiekiitäjä oli hän! Aamupäivän Unelma antoi sille kyytiä vai pitäiskö sanoa toisinpäin! Sitten se hävisi totaalisesti. Vaihdoin maisemaa ja ajoin kilometrin eteenpäin siitä missä U oli sitä etsinyt viimeksi tieltä. Mielestäni oli uudessa maastossa. Koiran vaihto ja Elly irti. No empä ehtinyt Unelmalta edes pantaa ottaa kun E jo pasahti ja niin se ajo lähti aivan auton läheltä! Sitten mentiin ja tie maistui jänölle. Välillä se kävi siellä mistä aamullinen jänis oli lähtenyt ja tieltä tielle juoksi. Koska olin aamulla nähnyt että todella iso jänis oli ajossa ja taas iso niin päättelin että sama kuin aamulla on se!

saalis.jpg

Ennen Hailuotoon lähtöä kuului Pielavedeltä kummia! Kasvattini Tähti alias Annu oli isännän ilmoituksen mukaan kantavana! Kyllä pisti vähän huokailemaan ja miettimään oman kasvatustyön järkevyyttä! Annuhan on vasta 1,5 v eli mielestäni aivan liian nuori emäksi! 
Hailuodosta palatessani ajoin Pielavedelle ja siellä minua odotti iloinen Annu isäntänsä ja isäehdokas Peten sekä Pipsa beaglen kanssa! Annu voi hyvin ja paksusti. Siellä näyti kaikki olevan kunnossa ja synnytykseen oli valmistauduttu jo laittamalla pentulaatikko valmiiksi.

pennut.jpg
Annu ja pennut

Pennut syntyivät 13.10 ja niitä on 4 urosta ja 2 narttua. Hyvän kokoisia pentuja, syntymäpaino 300-350. Annu oli hoitanut synnytyksen omatoimisesti aamuyöllä ja on hoitanut pentujansa kiitettävästi, maitoa on riittänyt ja pennut ovat kasvaneet hyvin.

Annulla ja Petellä ei vielä ole, nuoresta iästään johtuen, itsellään kovin kummoisia saavutuksia metsässä mutta edellisessä polvessa kaikki koirat ovat käyttövalioita, joten uskoisin aivan hyviä ajavia koiria sielä tulevan. Näyttelypuolella Annulla on varaserti ja Petellä eri.

Linkki pentujen sukutauluun:
 http://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoI=FI50641/14&ReknoE=FI30162/15

Unelman kanssa olen käynyt kahdessa ajokokeessa. Pitäjänmestaruuskokeessa 14.10 oma maasto ja tuli tyhjä haku! Töitä Unelma teki ahkerasti mutta jänistä vaan ei löytynyt. Kennelmiesten mestaruuskokeessa 23.10 oli ekassa erässä jopa 3 jänistä ylhäällä mutta toinen erä jäi tyhjäksi. Kuitenkin vain yksi ajokki oli parempi loppupisteissä joten kelposuoritus tuulisessa kuivassa kelissä. Pisteitä 45,79.

Ja sitten se oma jalka! Mukana kulkee mutta kunnossa ei oo ja ei varmaan tuukaan! Ostin miesten turvakengät ja niillä nyt on suhtellisen hyvä käppäillä metsässä ja tasasella maalla mennään kaikkilla jalkineilla kun ei vaan tarvii kiirettä pitää!

Ensi vkl ollaan taas jännän äärellä, sillä Elly osallistuu Idänvalinta 2016 kokeeseen.
Linkki kokeeseen:http://http://www.salpausselanbeagle.fi/beaglenidanlohko2016/osallistuvat-koirat/