u_koija.jpg
Unelma kevättalvella 2013

Ihmettelyä ja kyselyjä on aiheuttanut se että Unelma ei ole osallistunut kokeisiin kuluvana syksynä! Siihen on parikin syytä.  Ehkä se suurin syy on että Unelmaa on hankala tai siis suorastaan mahdoton saada kiinni!

Keskiviikkona en edes kaadolta saanut kiinni vaikka vain 75sek tuli ampumisen jälkeen kaadolle! Lähti etsimään uutta ajettavaa. Eka haku oli 50min ja ajoa tuli n 90min. Toinen haku n tunnin ja ajoa n 45min, joka myös päättyi kaatoon. Siltä kaadolta onnistuin saamaan Unelman kiinni mutta silloinkin oli jo ampujasta ja jäniksestä mennyt ohi. Siis hyvällä tuurilla satuin saamaan kiinni tutkapannasta kun yritti juosta minunkin ohi!

Myös Unelman tiukkuus ajossa askarruttaa kokeisiin menemisen kannalta mutta kuitenkin olisi menty jos vähänkin helpommin saisi kiinni hänet. Jos on pari-kolme min jäljessä, niin tulee ääneti.
Haku Unelmalla on mielestäni todella hyvä! Lähtee autolta hakemaan ja rengastaa taitavasti ja jänis löytyy erinomaisesti!

Yleensä meidän ekaerä on 5-6h ja harvoin voidaan edes toista erää ottaa tähän aikaan vuodesta!

Kotioloissa olemme aloittaneet taas unholassa olleet tottelevaisuusharjoitukset, mutta en tiedä onko niistä mitään apua metsätilanteissa. Unelmahan osaa perusasiat kuten seuraamisen, istumisen, paikallaan olon seisten sekä istuen, maahan menon, luokse tulon. Hyvät neuvot olisivat tarpeen, mitä minun ja miten pitäisi sille opettaa.  Lisäksi tulee vihellyksestä luokse omassa aidatussa pihassa, mutta metsässä vauhti kiihtyy kun kuulee vihellyksen!