Maliskan Peppi "Tinka" 8vk, 10vk ja 4,5 kk ikäisenä

tinka0.jpg

Tässäpä vähän Tinkan (Maliskan Peppi) kuulumisia
Tinkan perheeseen kuuluu 4 ihmisjäsentä. Äiti Pauliina, isä Jari, Ville 2,5 v ja Miisa 10kk. Yhteiselo kaikkien kanssa on sujunut varsin mallikkaasti. Koiran ja lasten lelut ovat iloisessa sekamelskassa kaikkien yhteisessä käytössä. Sulassa sovussa niillä on leikitty. Eli suurimmassa osassa leikkiautoja on nyt rengasrikot, suurin osa kylpyleluista ei enää kellu ja kirjat, niistä suurinta osaa pystyy kyllä vielä lukemaan. Sohvassa oli ilmeisesti liikaa täytettä. Keittiön mattohan oli muutenkin menossa piakkoin vaihtoon. Pyykkikorit on ihan turhia kapistuksia, kyllä ne vaatteet voi hyvin kerätä koneeseen keittiön, olohuoneen ja eteisen lattioiltakin. Orthexilla on tosi hyvä palvelu, lähettivät ihan ilmaiseksi uuden tulpan lasten kylpyammeeseen ja flexithän on kulutustavaraa, kuka nyt jaksaisi kuukaudesta toiseen ulkoilla samalla hihnalla. 
No oikeasti Tinka on kyllä tosi kiltti ja kuuliainen koira. Söpökin kaiken lisäksi. Pientä rauhoittumista on ehkä alkanut nyt olla havaittavissa. Helppo käsitellä ja tuntuu olevan kaikkien kaveri. Eli juuri sellainen kuin beaglen kuuluukin olla =).

Metsällä on käyty 1-2 kertaa viikossa. Ajopätkät ovat vielä pääsääntöisesti ollut alle puoli tuntisia, mutta muutamia kertoja on oikein mallikkaastikin ajanut ja selvitellyt hukkia. Metsästysura näyttää kyllä tosi lupaavalta. Ensimmäinen kaato on vielä saamatta. Useampaan kertaan se olisi kyllä ollut mahdollista, jos olisi ollut ase mukana. Toistaiseksi olen vielä kantanut vain kameraa mukana. Pääasiassa metsästämme Hirvenlahdella Joutsan lähellä, jossa suvullani on metsätila ja jossa kuulumme paikalliseen metsästysseuraan. Toistaiseksi alueella ei ole onneksi ollut susi ongelmia.

Perustottelevaisuus koulutus käytiin syksyllä. Tinka pärjäsi siellä oikein hyvin, joskin välillä oli havaittavissa pientä kyllästymistä yhden liikkeen toistamiseen. Mielenkiinto palasi, kun ketjutti useamman liikkeen peräjälkeen. Koirapuistossa ollaan käyty pari kertaa kuukaudessa leikkimässä toisten koirien kanssa. Yleensä ilmoitellaan beagle palstalla facebookissa asiasta ja mukana on aina ollut muitakin beagleja. Tinkalla tuntuu olevan hauskaa puistossa. Tasaisesti siellä leikkii toisten koirien kanssa ja käy välillä kaikki ihmiset läpi rapsutuksia hakemassa.

Keväälle suunnitelmissa on mahdollisesti agilityn peruskurssi sekä vähän näyttelytreenejä. Tänä vuonna olisi tarkoitus myös käydä tässä lähialueella jossain koiranäyttelyssä kokeilemassa.

tinka1.jpg
Kuva on otettu lokakuun alussa eli noin 7kk ikäisenä.

Tinkan kuulumiset Pauliinan kirjoittamana!