elly11.jpg

Ellyltä puuttui se viimmeinen serti eli kolmas ja olen ilmoittanut sen kummallekin päivällä Ilomatsin näyttelyyn. Lauantaina tuomarina oli Jari Fors, jolta meillä on varaserti. Narttuja oli kolme ja kaikki ei luokissa, 1 junnu-, 1 nuorten- ja Elly käyttöluokassa. Elly esiintyi hillitysti ja rauhallisesti kehässä ja tulos oikeuttaa anomaan sille Suomen Muotovalion arvoa, FI MVA.

Elly seisoa pönötti punaisella matolla arvostelun aikana ja mie olin polvillani vieressä sekä kannattelin sen häntää. Kädet vapisivat ja nivelrikkoisiin polviini sattui. Kuuntelin arvostelua korvat höröllään. Kun kuulin 2 kirjainta SA, niin oli salaman nopeasti ylhäällä ja ennen kuin tuomari ehti kysymään: ”Voiko ottaa sertin vastaan?” tuuletin kuuluvasti ja halasin tuomaria. Ei kuulemma ollut epäselvää, kelpasiko serti! Ellykin riehaantui tässä kohtaa ja hillitystä käytöksestä ei ollut tietoakaan kummallakaan! En kuitenkaan juossut kehää ympäri pelkän hihnan kanssa,  ilman koiraa, kuten joku kasvattaja tarinan mukaan oli joskus tehnyt.
Elly taitaa olla kautta aikojen ensimmäinen ER-rekisterissä oleva beagle joka on kaksoisvalioitunut. Muutamia KVA:n saavuttaneita tietokannasta löysin mutta en yhtään MVA:n saavuttanutta. Jos joku tietää asian olevan toisin niin saa korjata. Parilta pitkänlinjan kasvattajalta tiedustelin asiaa, eivätkä hekään tienneet toista vastaavaa.

Arvostelu: Lähes 5-vuotias, mittasuht.oikea. Hieman kevytpiirteinen oikealinjainen pää. Hyvät korvat. Hyvä runko ja raajat. Erinom.karva. Hyvä häntä & väri. Kevyt liike. Luonne oikea. Rodunomainen lähestyttäessä.
ERI/1, SA, PN1, SERT, FI MVA, VSP