juhannus17.jpg

Meillä oli rokotukset 24.5 ja samalla päätimme eläinlääkärin kanssa että seuraavana maanantaina Ellylle tehdään sterilisaatio leikkaus. Olin suunnitellut asiaa mutta ajatuksena oli että Elly saa palautua kunnolla kun sillä oli iso pentue mutt jostakin syystä Ellyllä oli ylimääräistä ruosteen väristä vuotoa vielä välillä pennutuksen jälkeen. Niinpä päätin että nyt leikataan että ei tarvitse mitään muuta lääkitystä vuotoon!

Leikkaus meni hyvin ja kohtu oli ollut aivan hyvin palautunut, eikä siinä silmämääräisesti ollut mitään poikkeavaa. Lisäksi poistettiin kolmesta nisästä rasvapatit.

Haavat parani hyvin ja myös Elly kuntoutui erinomaisesti! Kauluri kaulassa tsumpaili mutta ei se kovin paljoa haitannut menoa.

Sitten sattui että oli hellepäivä ja kauluri oli aivan märkä hiestä kun Elly makasi takapihalla. Otin kaulurin pois ja valvoin Ellyä että ei nuole vaavoja. Puhelin soi ja unohdin valvomisen! Elly oli repinyt yhden nisäntikit auki joka huomattiin vasta kun samana päivänä oli tikkien poisto! Aamulla maha oli ollut aivan siisti ja nyt siellä oli peukalon pään kokoinen "raateri". Arvakaa vaan ottiko emäntää pattiin kun oli unohtanut valvonnan. Eläinlääkäri määräsi haavan puhdistusta ja HYALOsilver spraytä! Antibioottikuuria ei tarvittu kun tuo ihme spray hoiti homman! Pari viikoa siinnä meni mutta nyt on haava kiinni ja kuntoutus syksyä varten aloitettu niin emännällä kuin koirillakin!